A cikk szerint – amely a Wall Street Journal, a Daily Wire és a Newsmax beszámolói alapján készült – közel egy órás sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője, Rudy Giuliani, New York egykori legendás polgármestere, valamint Sidney Powell, aki tíz évig volt szövetségi ügyész, majd magasrangú személyiségek ügyvédje. Giulianiék a republikánusok választási csalásokra vonatkozó bizonyítékait ismertették államonként, illetve a Dominion és a Smartmatic cégek USA-szerte használt választási szoftvereinek manipulációs lehetőségeiről értekeztek.

Hirdetés

„Giulianiék szerint Donald Trump elsöprő győzelemmel nyerte a választást, és nagy valószínűséggel kétszer annyi érvénytelen szavazatra bukkantak, mint amennyi szükséges lenne Trump győzelméhez. A jogász általánosságban is beszélt a feltételezett csalásokról és konkrét eseteket is ismertetett, hangsúlyozva, hogy számos pert indítanak és rengeteg eskü alatt tett vallomásuk van minderről” – írja a Mandiner.

A csalások központjai állításuk szerint a demokraták által vezetett városok voltak, mint Philadelphia – ahol a csalások irataival „meg lehetne tölteni egy könyvtárat” – és Detroit. Az ilyen városokban ugyanis a demokraták irányítják a választások lebonyolításáért felelős választási bizottságokat, valamint az igazságszolgáltatást is, így minden a rendelkezésükre áll.

Sidney Powell beszélt arról, hogy a kanadai székhelyű Dominion torontói irodája közös egy Soros-szervezettel, a Dominion egyik vezetője, Lord Malloch Brown pedig Soros György közeli munkatársa már régóta Nagy-Britanniában. De a Dominionnak a Clinton-alapítvánnyal is szoros a kapcsolata – tette hozzá.

Említést tettek a Dominion egyik vezetőjéről, Eric Coomerről is, akinek Facebook-oldala tele van Antifa-anyagokkal.

A Smartmatic vállalatról, melynek szoftverét úgyszintén sokfelé használják, elmondta: szoros kapcsolatot ápolt Hugo Chávez venezuelai kormányával. Ez komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel.

A sajtótájékoztatón elhangzott: nem adják fel a harcot, nem hagyják magukat eltéríteni a céljuktól, és végigviszik a feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos pereket. 

A teljes cikk további részletekkel itt olvasható.

Korábban írtuk