A francia légitársaság nyilvánosságra hozta az eltűnt gép utaslistáját: a járaton 4 magyar volt, a 228 utas többsége francia, brazil és német állampolgár. A gépen két felnőtt egy 7 és egy 11 éves kisfiú utazott.

A légierő egyik radarral felszerelt repülője elektronikus jeleket is észlelt nem messze az Air France járatának útvonalától. A repülő eltűnésének körülményei továbbra is tisztázatlanok. A hivatalos közlés szerint a tragédiát egy villámcsapás okozhatta, szakértők azonban ezt kizártnak tartják: állításuk szerint önmagában a vihar, vagy a villámlás miatt nem zuhanhat le egy korszerű gép.

Harmadszor járt Brazíliában az a magyar asszony, aki a lezuhant francia gépen utazott 7 éves kisfiával és élettársával. Volt férje a Hír Televíziónak elmondta, felszállás előtt – szokásukhoz híven – megüzenték neki, hogy már a gépen ülnek. A nő a Nemzetközi Pető Intézetben dolgozott konduktorként, Rio de Janeiróban az idegrendszeri károsodás miatt mozgássérültté vált emberek rehabilitációjára kidolgozott. András nevű fia mellett élettársa, József is elkísérte a brazíliai tanulmányútra. A negyedik magyar egy komlói gyermek volt, a 11 éves Arnold nevű fiú a nagynénjét látogatta meg a dél-amerikai országban.

(hírTV)