A dezinformációról tartott előadást tavaly az Európai Bizottság alelnöke az Avaaz egyik webináriumán. Vera Jourová visszatérő vendége a Soros-féle szervezetnek. 2018 októberében Monika Ladmanovával, illetve a szintén az amerikai milliárdoshoz köthető Daniel Braunnal találkozott a Soros támogatta Avaaz Foundation eseményén – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Az Avaaz a világ egyik legprofibban működő radikális baloldali aktivistaközössége. Soros György ezen szervezete már a 2014-es országgyűlési és európai parlamenti választásokat is igyekezett befolyásolni.

– Mint az Open Society Foundation (OSF) hivatalos és a DCLeaksen kiszivárogtatott irataiból kiderült, csaknem száz olyan programot finanszíroztak, amelyek a különböző társadalmi csoportok mobilizációját, az ellenfelek lejáratását, ellehetetlenítését vagy a liberális agenda jobb színben való feltüntetését szolgálták. Ezek közül, minthogy már akkor kulcsfontosságú tagállamnak számítottunk, 39 érintette közvetve vagy közvetlenül hazánkat, s a teljes támogatási összeg 23,8 százalékát itt költötték el – írta korábban a Magyar Nemzet.

Az origo.hu a 2018-as választások befolyásolási kísérletéről így írt: az Avaaz nevű csoport „óriási nagyságrendű fizetett internetes hirdetéssel kampányol Soros ellenzéki jelöltjei mellett”, tehát „fennáll annak a gyanúja, hogy kívülről indított politikai hirdetésekkel játsszák ki a magyar választási törvényeket”.

A cikk szerint az Avaaz már több külföldi választáson is beszállt a kampányba, mindenhol a bevándorláspárti jelölteket támogatva.

Az Origo akkori anyagában szerepelt, hogy a Facebookon és a Messengeren húszpercenként jelent meg hirdetés az Orbán-kormány elűzéséről és a Fidesz elleni összefogásról, a hirdető pedig az Avaaz nevű Soros-szervezet, amely 2018 márciusa óta aktivizálta magát a kampányban.

A lap szerint a liberalizmust nyíltan vállaló politikai aktivistahálózatot kezdetektől fogva Soros György pénzeli: 2006-ban indulásként 150 ezer dollárt juttatott nekik a Nyílt Társadalom Alapítvány, 2009-ben pedig már háromszázezret kaptak egy másik Soros-szervezettől. Felidézik: a „klikkmozgalom” külföldön már jól ismert, 194 országban van jelen, és egyes információk szerint 46 millió tagja van.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk