Véres főpróbát tart az Antifa Németország utcáin és városaiban az X-nap néven meghirdetett utcai harcokra készülve. Múlt héten kedden Lipcsében egy rendőrőrsre támadtak, majd rá két nappal Jénában egy jobboldali politikus bokáját törték szilánkosra.

Hirdetés

Kedd este 30 baloldali szélsőséges támadta meg a lipcsei Eisenbahnstrasse tervezett rendőrőrs épületét. Megtámadták a lakóközösség közelben parkoló furgonját is, és barikádokat emeltek a környéken.

Csütörtökön négy símaszkos támadó berontott Jénában az egyik helyi jobboldali politikus lakásába, majd viperával és kalapáccsal szilánkosra törték a lábát és elmenekültek.

Mindezt a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt, terrorcsoportnak tartott szélsőbaloldali Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek várhatóan súlyos ítélete miatt. Német portálok szerint a két támadás egyértelműen főpróbája a meghirdetett bosszúhullámnak.

Korábban írtuk


Lina Engel és vádlott-társai ügyében ugyanis jelenlegi állás szerint május 31-én ítélet születik. A szövetségi ügyészség nyolc év börtön kiszabását indítványozta a Hammerbande vezetőjére.

A szélsőbaloldali Antifa emiatt terrorhullámra készül – röviden így foglalható össze a Németországban a közeljövőben várható országos tüntetéssorozat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az 1990 előtti hírhedt terrorszervezethez, a Vörös Hadsereg Frakcióhoz, a RAF-hoz egyre inkább hasonlatos szélsőbaloldali német Antifa fel akarja gyújtani a német nagyvárosokat, mert a legbrutálisabb rohamcsapatuk, a Hammerbande vezetőjét és társait hamarosan elítélik. Napjainkra azonban kikristályosodott a menetrend is.

Jelen állás szerint május 31-én hirdetik ki Lina Engel és társai ügyében az ítéletet.

Az Antifa országos tüntetéshullámot hirdetett az ítélet napja utáni szombatra X-nap néven, elsősorban Lipcsére koncentrálva. A Hammerbande-tüntetésekre egész Európából mozgósítanak.

Hatalmas zavargások várhatók, hiszen az Antifa bejelentette, hogy vezetőik minden év börtönbüntetéséért egymillió euró vagyoni kárt akarnak okozni. Sőt emberek elleni támadásokat terveznek, a bírák és a legfőbb ügyész már rendőri védelem alatt állnak.

A rendfenntartó erők az X-napra erősítést kértek. Állítólag 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot, beleértve a különleges egységeket is. A tüntetések várható betiltása ellenére az Antifa továbbra is mozgósít.

Tüntetést hirdettek az ítélet napjára mások mellett Bréma, Drezda, Hamburg, Hannover, Lipcse és Stuttgart belvárosába is. Június 2-án pedig szolidaritási gyűlés is lesz Lipcsétől Berlinig számos helyen, a német fővárosban például a magyar nagykövetség elé hirdettek gyülekezőt a baloldali szélsőségesek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.