Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Az amerikai sajtó hétfői jelentései szerint a 66 éves Chafee vasárnap este nyújtotta be a Szövetségi Választási Bizottsághoz az elnökjelöltség bejegyzéséhez szükséges dokumentumokat. Választási kampányának hétfőn megjelent internetes oldalán kiemeli: „harminc év, nulla botránnyal”.

A politikus korábban republikánus szenátor volt a washingtoni kongresszusban, de csupán egyetlen ciklusban. Az egyetlen republikánus szenátor volt, aki az iraki háború ellen voksolt. Miután 2006-ban elveszítette a választást, független lett, és 2008-ban Barack Obama elnökjelöltségét támogatta. 2010-ben függetlenként választották a keleti parti Rhode Island állam kormányzójává. Ezt követően belépett a Demokrata Pártba és 2012-ben Obama újraválasztási kampányának társelnöke volt.

Kormányzóként nem indult az újraválasztásért, hanem 2016-ban versenybe szállt a demokraták elnökjelöltségéért. Viszonylag hamar kiszállt a versenyből, mert sem jelentős támogatottságot nem élvezetett, sem kampányadományai nem voltak. A 2016-os kampányban Hillary Clintont támogatta.

Chafee tavaly Wyomingba költözött, és 2019 júniusában belépett a Libertárius Pártba.