A lap online felületén megjelent cikkébe nKarl Rove leszögezte: nem igaz az az állítás, hogy az Ukrajnának szánt fegyverek és a gazdasági segélycsomagok gyengítenék Amerika pozícióját. A Bush-féle Fehér Ház egyik vezetője, aki lobbistaként is sok pénzt keresett, kifejti, ennek éppen az ellenkezője igaz, hiszen a kelet-európai ország hősies ellenállása az orosz agresszorral szemben jelentősen növelte Amerika stratégiai pozícióját világszerte, mi több, az amerikai gazdaságot is erősítette, hiszen csak az Európai Unió 348 milliárd dollár értékben importált amerikai termékeket 2022 folyamán.

Hirdetés

A főstratéga cikkében azt állítja,

éppen ez a gazdasági előny kerülne veszélybe, ha Putyin elfoglalná Ukrajnát, hiszen akkor az uniós országok kis valószínűséggel vásárolnának louisiana-i LNG-t, inkább a kontinens „keleti diktátorától” vennék az energiahordozókat.

Szerinte hasonló lenne a helyzet a számítógépektől kezdve a mezőgazdasági gépeken keresztül egészen a fogyasztási cikkekig és a gazdasági szolgáltatásokig, hiszen azt sem az USA-tól vennék ebben az esetben, mivel Oroszország és Kína rákényszerítené Európát, hogy a „határok nélküli partnerség” keretein belül inkább tőlük vásárolják ezeket a termékeket. Mindez pedig Amerika számára azt jelentené, hogy sem a munkahelyek száma, sem a gazdaság nem növekedne.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk