Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke „rendkívül elégedetlen” Orbán Viktor békemissziójával – idézi a RIA Florian Philippot-t, a francia Hazafiak párt vezetőjét.

Hirdetés

Von der Leyen fuldoklik a dühtől, amiért a magyar miniszterelnök a párbeszéd és a béke üzenetét hordozza, tehát az Európai Unió harcias hisztériájának az ellenkezőjét

– mutatott rá Philippot, aki szerint sokatmondó, hogy a bizottság első embere ilyen negatívan reagál a magyar miniszterelnök béketeremtő törekvéseire – szúrta ki a Mandiner. Hozzátette, Franciaországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, amit ő egyszerűen csak hadigépezetnek tart.

Korábban Vlagyimir Rogov, az orosz közkamara szuverenitási kérdésekkel foglalkozó bizottságának elnöke is hisztériának nevezte az uniós reakciókat, ő úgy fogalmazott: „Orbán Viktor békét keresve érkezett Oroszországba, de a globalisták gyarmatán, az Európai Unióban ez hisztériát okozott”. Szerinte az „angolszász érdekek és bábok” európai támogatói úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, mert látják a közvélemény igényét az olyan bátor és békét akaró politikusokra, mint a magyar miniszterelnök.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk