Jevgenyij Prigozsin szerint Oroszország Bahmut közelében lévő frontvonalai összeomolhatnak, ha erői nem kapják meg a Moszkva által februárban megígért lőszert. „Egyelőre próbáljuk kideríteni az okot, hogy csak bürokratikus fennakadás történt vagy árulás” – mondta Prigozsin a Telegram-csatornáján.

Hirdetés

Prigozsin rendszeresen bírálja az orosz védelmi vezetőket tábornokokat. A múlt hónapban Szergej Sojgu védelmi minisztert és másokat „árulással” vádolt, amiért visszatartották a lőszerellátást az emberei számára.

A Telegram-csatornáján szombaton közzétett videofelvételén Prigozsin azt mondta, hogy csapatai aggódnak amiatt, hogy a kormány lehetséges bűnbakként akarja beállítani őket, ha Oroszország elveszíti a háborút. „Ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik” – tette hozzá. „A helyzet nem lesz kedvező az orosz érdekeket védő összes katonai alakulat számára”.

Volodimir Nazarenko, az ukrán csapatok egyik parancsnoka Bahmutban azt mondta, hogy nem kaptak visszavonulási parancsot, és a védelem tartja magát a zord körülmények között. „A helyzet Bahmutban és környékén pokoli, ahogy az egész keleti fronton” – mondta a Telegramon közzétett videójában.

Korábban írtuk

Az ukrán hadsereg vasárnap késő este közölte, hogy az orosz erők megpróbáltak előrenyomulni Bahmut irányába, lövik a várost, valamint a közeli településeket. Prigozsin a múlt hét végén jelentette be, hogy a várost gyakorlatilag körülzárták.