Zárva lesz a párizsi Eiffel-torony vasárnap biztonsági okokból, miután az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének szurkolói zónáját a torony előtti Mars-mezőn hozzák létre, ahova mintegy 90 ezer embert várnak.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Franciaország-Horvátország döntő közvetítése miatt a Mars-mezőn, a torony előtti hatalmas közparkban, a párizsi prefektúra biztonsági okokból az Eiffel-torony lezárását kérte – közölte a turistalátványosságot működtető vállalkozás (SETE). 

Az Eiffel-torony vezetősége arról tájékoztatja azokat a turistákat, akiket már előzetesen megvásárolták a belépőjegyüket, hogy két hónapon belül „automatikusan visszatérítik” a jegyek árát. A torony egyébként szombaton sem nyit ki a francia nemzeti ünnep miatt. 

Anne Hidalgo párizsi főpolgármester hetekkel ezelőtt jelezte, hogy amennyiben Franciaország bejut a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, a város megnyit egy szurkolói zónát a Mars-mezőn, ahol egyébként szombat este a nemzet ünnep alkalmából tűzijátékkal végződő ingyenes koncertet rendeznek.