Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Antonio Guterres ENSZ-főtitkárt fogadja a nyugat-ukrajnai Lembergben 2022. augusztus 18-án
Hirdetés

„Megbeszéltük a fejlesztés lehetséges irányait, az ukránok illegális és kényszerkitoloncolásának kérdéskörét, katonáink és orvosaink fogságból való kiszabadítását” – idézett az Interfax-Ukrajina hírügynökség Volodimir Zelenszkij Facebook-bejegyzéséből.

„Különös figyelmet fordítottunk a zaporizzsjai atomerőműben folyó orosz nukleáris zsarolás témájára. Az agresszor szándékos terrorjának globális katasztrofális következményei lehetnek, ezért az ENSZ-nek biztosítania kell e stratégiai létesítmény biztonságát, demilitarizálását és az orosz csapatok felügyelete alóli teljes felszabadítását” – hangsúlyozta Zelenszkij a Telegram alkalmazáson közzétett tájékoztatásában.

Kora délután Recep Tayyip Erdogan török elnök is megérkezett Lvivbe. A tervek szerint még csütörtökön az ukrán és a török elnök, valamint az ENSZ-főtitkár háromoldalú megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatót tart.

Korábban írtuk