Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége arról beszélt, hogy az ukrajnai háború miatt a kilencéves fia katona akar lenni. – írja a BBC. Az NBC-nek adott interjújában Zelenszka elmondta, hogy fia, Kijlo most már csak arra vágyik hogy fegyvert használhasson.A háború előtt a fiam néptáncegyüttesbe járt. Zongorázott. Megtanult angolul. De Oroszország invázióját követően kinyilvánította, hogy katona akar lenni”

Hirdetés

– nyilatkozta Zelenszka.

Az ukrán first lady az Egyesült Államokban tett látogatást, ahol még több fegyvert kért Ukrajna számára:Fegyvereket kérek. Fegyvereket, amelyeket nem arra használnának, hogy háborút folytassanak valaki más földjén, hanem arra, hogy megvédjék az otthonukat és a jogot, hogy abban az otthonban élve ébredjenek fel.”

Szerdán az amerikai kongresszusban tartott 15 perces beszédében emellett még fényképeket és videókat mutatott be a háborúban megölt vagy megsérült ukrán gyerekekről. 

Korábban írtuk

A kongresszus tagjai nagyrészt támogatták Ukrajna kéréseit, hogy több biztonsági támogatást kapjon, és eddig mintegy 8 milliárd dollárt (6,7 milliárd fontot) juttattak Ukrajnának.

A további részletekről IDE kattintva olvashat.