Egy svájci portál, a Switzerland Times cikke szerint Londonban élő oroszok állítólag 50 ezer euróért bérelték ki az ukrán elnök villáját. A luxusingatlan 15 szobás, és tartozik hozzá egy fürdőmedence is, a vendégek pedig még fotókat is posztoltak augusztusi nyaralásukról.

Hirdetés

A térség lapja, az Il Terreno megtalálta azt a helyi ingatlanügynökséget, amely a villa bérbeadását intézte. Kiderült, hogy az ügynökség eleinte koreai turistákkal egyezkedett, de nem jött létre az üzlet. Ezután jöttek képbe az orosz bérlők. Van azonban egy szigorú feltétel is, orosz állampolgárok nem vehetik bérbe az ingatlant, áll az Index cikkében.

Ha ez mégis így volt, az felettébb kellemetlen lehet az ukrán elnöknek, aki már hetek óta győzködi az európai államokat, hogy ne adjanak ki vízumot orosz turistáknak – ezt a javaslatot egyébként az EU már el is fogadta.

A villa szomszédságában élők állítólag tényleg hallottak oroszokat hangosan beszélni, ezt azonban az ingatlanügynökség határozottan cáfolja. Az ügynökség vezetője szerint az olasz lap cikkében feltételezéseket fogalmaztak csak meg. Szerinte a bérlőkhöz érkezhettek időnként oroszul beszélő vendégek. Ugyanakkor a német Bild emlékeztet arra, hogy a villát bárki kibérelhette, majd átengedhette az ingatlant oroszoknak is.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Indexen olvashatnak.

Korábban írtuk