Hirdetés

A miniszterelnöki megbízott a kormány zöld ügyekben indítandó online párbeszédje kapcsán arra hívott fel mindenkit, „mondja el a véleményét ön is, töltse ki a konzultációt még ma a zold.kormany.hu weboldalon. Magyarország zöld úton jár”.

Nagy István agrárminiszter a videóban azt hangsúlyozta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programot, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az élhetőbb környezet megteremtéséért a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik – tette hozzá.

Azt hangsúlyozta, Magyarország kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett. Hozzátette: nemzeti parkjaink a fejlesztéseknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. Az agrárminiszter arra kér mindenkit, vegyenek részt az elindított társadalmi párbeszédben.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében.

Korábban írtuk

A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők – ismertette a részleteket az államtitkár.

Király Nóra, a Zöld Követ egyesület elnöke azt mondta, hogy az emberek véleményének megismerése érdekében fontosnak tartja a párbeszédet. A megosztott javaslatokat be tudják építeni munkájukba, ezzel segítve, hogy gyermekeink egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek – fogalmazott az egyesület elnöke.

A 12 kérdésből álló kérdőívet november végéig lehet kitölteni.