A hétvégén nagy mennyiségű hó hullhat, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki – közölte az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Reisz András elmondta: a legtöbb csapadék – péntek éjjel eső, majd havazás – a Dél-Dunántúlon várható, szombaton ezért arrafelé nem lesz érdemes autóba ülni.

A hőmérséklet napközben fagypont körül alakul majd, ezért eleinte nem kell hófúvástól tartani, amint azonban délutántól csökkenni kezd a hőmérséklet, a megerősödő keleti szél már hordhatja is a havat – magyarázta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Egész hétvégén havazni fog, a Dunántúl déli részén vasárnap estig akár a 25 centimétert is meghaladhatja a lehullott hó mennyisége, de a fővárosban is leeshet 15 centi. A friss hó valószínűleg meg is marad, mivel hétfőtől nem emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet.

A jövő hét első két napjában nem kell újabb havazásra számítani, ám szerdától ismét jelentős mennyiségű csapadék várható.

Pénteken meleg-, szombattól a fokozatos lehűlés miatt hidegfronti hatás érvényesül majd, ezért az arra érzékenyek fejfájást, migrént, álmatlanságot vagy vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak.

(InfoRádió)