Hulladékkezelés Tatabányán

A kidobott szemét vajon hány százaléka hasznosítható újra? – a tatabányai hulladékhasznosítóban jártunk.A hulladék mennyiségének csökkentése és így a természet védelmének érdekében: 📍 2021-től betiltjuk az egyszer használatos műanyagok forgalmazását, így különösen a műanyag poharakat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat és bevásárló táskákat. 📍 Radikálisan átalakítjuk a műanyag palackok, fém dobozok és üvegek használatának rendszerét, gyakorlatilag megszüntetjük a környezetkárosító hatásukat.A tatabányai hulladékhasznosítóban láthattuk, hogy mi lesz a lakossági szemét sorsa és az is kiderült, hogy a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán csak 35%-a hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80% is lehet. Tegyünk együtt a környezetünkért! 🌳

Gepostet von Szentkirályi Alexandra am Dienstag, 10. März 2020
Hirdetés

A szóvivő a tatabányai hulladékfeldolgozó üzemben készült videójában kiemelte, a kormány nem véletlenül döntött arról, hogy 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat, és hogy visszaválthatóvá teszi az üvegeket, a fémdobozokat és a műanyag palackokat.

A videóban azt is megmutatta, hogy a létesítményben mi történik a vegyes lakossági hulladékkal, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékkal.

A vegyes lakossági hulladéknak körülbelül 60 százaléka sajnos végül egy olyan depóban végzi, ahol egy műanyag koporsóban a föld alatt időtlen időkig ott marad, míg a szelektíven gyűjtött hulladék jelentős része újrahasznosítható vagy más formában a körforgás része lehet újra – mondta.

A bejegyzés szerint a hulladékhasznosítóban tett látogatása során az is kiderült, hogy a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán csak 35 százaléka hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80 százalék is lehet.