Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a tárgyaláson többek között az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó támogatási rendszereket, finanszírozási lehetőségeket tekintették át. Az államtitkár úgy véli, hogy az akkumulátorok újrahasznosításában nagy lehetőségek rejlenek, emellett fontosnak tartja, hogy Magyarország akkumulátor-alapanyagokból minél nagyobb mértékben legyen önellátó.

Hirdetés

A rendezvényen aláírták az Európai Akkumulátor Akadémia támogatási megállapodását is. Magyarország tavaly év végén már kötött hasonló tartalmú egyezséget – mondta az államtitkár utalva a megállapodásra, amely biztosította, hogy a belföldi felnőttképzésben, a szakképzésben és az egyetemi képzésben elérhetővé váljanak az intézmény programjai. A szerdai megállapodás értelmében ezek uniós szinten is megjelenhetnek, segítve a szakemberképzést az európai akkumulátoripar számára – tette hozzá Steiner Attila.

Az államtitkár az Európai Bizottság képviselőivel is találkozott Brüsszelben, ahol a belföldi energiabiztonsági helyzetet tekintették át. A testületet arról tájékoztatta, hogy Magyarország energiaellátása megfelelő, földgáz- és kőolajkészletei elegendőek, az áramellátás zavartalan – mondta Steiner Attila.

Az Európai Bizottság jövő héten javaslatcsomagot jelentet meg, amely a remények szerint konkrét intézkedéseket tartalmaz majd a magas energiaárak megfékezésére – jegyezte meg az államtitkár.

Korábban írtuk