Csak egy e-mail cím és a minisztérium fővárosi telefonszáma szerepel azon a papírdarabon, amely a Honvédelmi Minisztérium pécsi tájékoztató irodájának bejáratán díszeleg. Ezt a két lehetőséget hagyták csupán a pécsieknek arra, hogy feltegyék kérdéseiket a Mecsekre tervezett létesítménnyel kapcsolatban, miután lakat került az infópontra – írja a Pécsi Újság.

Mint kiderült, a városlakókat annyira nem is érdekelték a minisztériumi válaszok. A tárca médiaosztályán ugyanis elismerték, azért döntöttek a roló lehúzása mellett, mert az utolsó hónapokban erősen megcsappant az addig sem nagy érdeklődés. Működése alatt ugyanis mindössze negyvenhét pécsi érdeklődő kereste fel az irodát. A minisztérium szerint azért is szükség volt a bezárásra, mert a bizonytalan ideig tartó bírósági tárgyalások miatt semmilyen új információ nem merült fel a lokátorral kapcsolatban az elmúlt egy évben.

A Fővárosi Ítélőtábla március elején jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor építési engedélyének végrehajthatóságát. A döntés azt jelenti, hogy mindaddig nem kezdődhet meg a beruházás, amíg határozat nem születik a civil szervezeteknek, Pécs önkormányzatának és magánszemélyeknek az építési engedély hatályon kívül helyezésére, és az ügyben új eljárás lefolytatására vonatkozó alapbeadványairól, ami akár évekig is elhúzódhat.

Megvan a Fidesz pécsi jelöltje

Kővári Jánost, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alelnökét, pécsi közgyűlési frakcióvezetőt indítja az időközi országgyűlési választáson a Fidesz. A voksolást június hetedikén tartják, és azért van rá szükség, mert Toller László a cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével a közelmúltban elvesztette választójogát, így parlamenti mandátumát is.

(hvg.hu)