A Fidesz brüsszeli delegációvezetője elmondta: a jelentés nagyon helyesen szorgalmazza, hogy a következő hosszú távú költségvetésben több forrás álljon rendelkezésre energetikai beruházásokra. A néppárti politikus hangsúlyozta, hogy ezeket a többletforrásokat elsősorban olyan beruházásokra kell fordítani, amelyek ezrével teremtenek új munkahelyeket. A politikus szerint az eddigi támogatási programok nem mindig vették figyelembe az egyes energetikai beruházások munkahelyteremtő képességét.

Gyürk András kijelentette, hogy a parlamenti jelentés jelenlegi formájában nem foglalkozik megfelelő mértékben a megújuló energiaforrásokkal, pedig azok érdemben csökkenthetnék az EU importfüggőségét. A politikus a megbeszélésen szorgalmazta, hogy az uniós tagállamok egyszerűsítsék és hangolják össze a megújuló energiaforrásokra vonatkozó engedélyezési eljárásokat. Magyarország számára ez azért fontos, mert egy megújuló energia beruházáshoz ma még átlagosan negyven különböző hatósági engedélyre van szükség.

A fentiek miatt a brüsszeli Fidesz-delegáció arra törekszik majd az elkövetkező hónapokban, hogy a bürokrácia-csökkentés és a munkahelyteremtés szempontjai sokkal markánsabban jelenjenek meg a 2020-ig érvényes uniós energiastratégiában.