Fotó: ShutterStock.com/ZGPhotography (archív)
Hirdetés

Kiemelte: az eseménysorozat fő attrakciója a minden eddiginél látványosabb és nagyobb fény- és tűzijáték lesz, 40 ezer rakétával. A hivatalos programok mellett augusztus 19-22. között 17 további szórakoztató, kulturális, zenei és családi program lesz Budapesten, valamint több fesztivál.

Az egész rendezvény célja az, hogy a magyarok négy napot töltsenek el Budapesten „Istvánkor”, a főváros tartogat annyi izgalmas programot, hogy megéri ide látogatni – mondta. Hozzátette, hogy a budapesti szálláshelyek akciós ajánlatot dolgoztak ki.

A programok között említette, hogy a veszprémi Utcazene fesztivál már augusztus 19-én a Szabadság térre költözik, ahol kora délutántól változatos koncertek lesznek.

Szintén 19-én kezdődik az Erzsébet téren a látványos Szabad rét fesztivál, a Vigadó előtt pedig operettekkel várják a vendégeket. A Vörösmarty téren Csárdafesztivál lesz a magyar konyha legjavával és népzenével, a Március 15. téren a magyar sporthősöket ünnepelik. Az idén először, augusztus 20-án felvonulást rendeznek az Andrássy úton, amelyen a magyar történelem kiemelkedő személyiségeit, művészeit – közöttük Szent Istvánt – mutatják be.

Korábban írtuk

A gyerekeknek a Vajdahunyad várában lesznek programok. A Bálna környékén ismert tervezők, iparművészek mutatkoznak be, a Filózófusok kertje pedig a komolyzenei koncerteknek ad majd otthont, a budai Várban hagyományosan a Mesterségek Ünnepét rendezik – sorolta Guller Zoltán.

A részletes, folyamatosan frissülő információk a https://szentistvannap2021.hu/programok oldalon olvashatók.

Budapest egyre népszerűbb

Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb szálláshelyeken, amelyek az idén Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest – közölte a Szallas.hu az MTI-vel.

A portál adatai szerint egyre népszerűbb a főváros a magyar vendégek körében, a napi bejövő foglalásokat már Budapest vezeti: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.