Igen. Mit fél, retteg. És ha retteg, akkor az közügy, repüljön világgá a hír. 

Buci az Orbán-kormánytól fél. Igaz – mint mondja –, nem olyan bátor, mint Schilling Árpád, de azért nagyon őszinte fiú, legalábbis ő így látja magát.
A kedves olvasó most nyilván felteszi a kérdést, hogy ugyan, mi a fészkes fenéért szánok én tíz percet arra, hogy Stohl Buci félelmeit analizáljam, de a helyzet az, hogy az újságíró szereti rendbe tenni mások elhajigált mondatait.

Nem szégyellem bevallani, hogy finnyásabb kollégáimmal ellentétben gyakran belenézek a bulvársajtóba, fontos, mi folyik az alvilágban, ne mindig csak az angyalok kórusát hallgassuk. Ilyen megfigyelői minőségemben Stohl-interjúk tucatjait olvastam az elmúlt években. Ezeknek a beszélgetéseknek van egy rendre visszatérő gondolata – most a Magyar Narancsban is felbukkan –, hogy tudniillik Stohl András macsónak látja magát.

Ő macsó. Így, egyszerűen.

Mármost én nem tudom eldönteni, hogy John Wayne-hez vagy Bruce Willishez képest Buci hol áll a macsóskálán, de abban biztos vagyok, hogy ép lelkületű férfi ilyen nem mond magáról, pláne nem nyilatkozza lépten-nyomon a sajtóban.

Persze, ha egy nyálas ripők, akkor igen, akkor nyilatkozza, persze.

A másik apróság, amiért klaviatúrát ragadtam, ennek a mondatának a tisztázása: „Az az én hírem, vagy idézőjelesen az imázsom, hogy ami a szívemen, az a számon. Épp ezért vagyok dühös, mert elérték, hogy féljek, nem tudom azt mondani, ami a szívemen van.”

Ezt most nagyon gyorsan tegyük tisztába.

Kedves Buci, a te imázsod nem az, hogy ami a szíveden, az a szádon. A te imázsod, hogy belőve, piásan vezetsz, és amíg mentik az embereket, te kérsz egy cigarettát, és elpucolsz a helyszínről. Az is az imázsod, hogy amíg börtönbüntetés fenyeget, ügyvéded tanácsára előadásokat tartasz a kábítószerezés ártalmasságáról, pityeregve járod az országot, de szabadlábon persze, már eszedbe sem jut ilyesmi. Végezetül az is az imázsod, hogy pénzért mindenkinek lefekszel, és a csőcseléknek csillogtatod nagyon is vitatható tehetségedet olyan pompás műsorokban, mint a Való Világ.

Na, így pontos a történet.