Jelenlegi hely

Paks II

Indokolt az új paksi blokkok megépítése

Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyarország energetikai helyzete, az ellátásbiztonsági és a nemzetbiztonsági szempontok is indokolttá teszik Paks II megépítését - hangsúlyozta Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter újságíróknak hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott az OECD NEA (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség) főigazgatójával.

Luxemburg támogatja Ausztriát a perben

Fotó: MTI, archív

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Az Európai Bizottság később jelezte, kész bíróságon is megvédeni azon álláspontját, amely alapján jóváhagyta a paksi erőmű bővítését.

Paks II helyett napelemeket adna az LMP

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az LMP felszámolná a lakhatási válságot, hogy senki se maradjon lakás nélkül. A többi között szociális lakásügynökséget hoznának létre, földgáz- és tűzifa-támogatási programot indítanának és bérlakásokat építenének a rászorulóknak - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Ausztria megtámadta a bizottsági jóváhagyást

Fotó: MTI, archív

A határidő lejárta előtt megtámadta Ausztria az Európai Bíróságon a Paks II. atomerőmű bővítési projekt állami támogatására adott európai bizottsági jóváhagyást - jelentette be Elisabeth Köstinger osztrák környezetvédelmi miniszter csütörtökön közleményben.

Az LMP még mindig Pakssal van elfoglalva

Fotó: MTI, archív, szerk.

A paksi bővítés teljes engedélyezési dokumentációjának nyilvánosságra hozatalára szólítja fel a kormányt az LMP.