Jelenlegi hely

sétatér

Megnősül Harry herceg

Fotó: shutterstock.com, archív

Harry herceg eljegyezte és jövőre feleségül veszi amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t.

Hazánk területén élt az óriáspandák őse

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A mai Magyarország területén élhetett tízmillió évvel ezelőtt és modernkori leszármazottjaihoz hasonló életmódot folytathatott az óriáspandák első őse - állítják kutatók, akik szerint eredményeik egyrészt azt sugallják, hogy a bambuszrágcsálás gyakorlata végigkísérte a pandák evolúcióját, másrészt újabb bizonyítékokkal szolgálnak arra, hogy a pandák nem Ázsiából, hanem Európából származnak.

Új információk a Kennedy-gyilkosságról

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Új információkat találtak amerikai elemzők a Kennedy-gyilkosság péntekre virradóra nyilvánosságra hozott dokumentumaiban.

Szent Ferenc korából való az ereklye

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Dán tudósok szénizotópos kormeghatározással igazolták, hogy valóban Assisi Szent Ferenc korából származhat az a kenyeres zsák, amit több mint 700 évig ereklyeként őriztek az itáliai Montella melletti Folloni rendházban.

Közösségimédia-függő fiatalok

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken - derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.