Vona Gábor ünnepi beszédében külső hatalmakról és belső hatalmaskodókról beszélt, akik el akarják venni szabadságunkat.

Értékelése szerint a belső hatalmaskodók nagyobb veszélyt jelentenek. Konkrétan Orbán Viktor és kormánya a legnagyobb veszélyforrás szabadságunkra nézve Vona Gábor szerint.

Vona kijelentette, meglátása szerint kötelező nemzeti ünnepekkor politizálni. Vona Gábor szerint ha a Soros-terv a bevándorlás, akkor az Orbán-terv a kivándorlás szimbóluma. Van neki is egy terve, a „Vona-terv”, aminek a lényege a Soros- és Orbán-terv megakadályozása és az ország növekedési pályára állítása.

Az Európai Unióra rátérve azt mondta, részt kell venni az EU-ról szóló vitákban. A béruniós aláírásgyűjtést nevezte meg eszközként, amivel régiónk hallatni tudja a hangját.

A kormányváltást akaró tisztességes magyar embereknek kell egymással összefogniuk, és megkeresniük a kormányváltó erőt, azaz a Jobbikot, amit egyedüli potenciális erőként nevezett meg a Jobbik elnöke, kiemelve, hogy ők szembe mernek szállni az aljas kormánnyal. 

Orbán Viktor a szabadság angyalát lelökte a székről, és most ott pöffeszkedik – fogalmazott Vona Gábor, aki szerint Orbán Viktor fél és gyenge. Vona viszont, mint hangsúlyozta, félelem nélküli országot szeretne.

Vona Gábor a Corvin-közben mondta el szónoklatát a Jobbik ünnepségén. A pártelnök rövid beszéddel készült, annak legnagyobb részében aktuálpolitikával foglalkozott, 1956-ról alig ejtett szót. 

demokrata.hu