A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A főügyészség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák. 

A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt, nem volt alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek – olvasható a közleményben.

Ezek alapján a főügyészség elutasította a feljelentést, emellett a szervezet ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, mert álláspontjuk szerint közérdekű üzem működése megzavarásának kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg.