Gulyás Mártonék pénzt kérnek grandiózus közvélemény-kutatásuk lefolytatásához, amelyben a kormányváltás zálogát látják. 

Fotók: MTI, képernyőfotó: kozosorszagmozgalom.hu, szerk. 

Gulyás Márton a Közös Ország Mozgalom rendezvényén szombaton bejelentette, közösségi finanszírozásból szeretnének piackutatást végezni, hogy a 106 választókörzetben felmérjék, ki lehetne esélyes kihívója a kormánypárti jelöltnek 2018-ban. (Az ellenzéki agonizálásról mi is beszámoltunk.)

A gyűjtés már elindult, a számláló viszont még nullán áll, ami alatt a felirat mutatja: Gulyás Mártonék ennyi választókerületben tudják megtalálni a Fidesz legesélyesebb kihívóját. A magunk részéről ezzel a nagy nullával végeredményként is tökéletesen kiegyeznénk, de jó eséllyel akad egy-egy nagylelkű filantróp, aki boldogan nyúl majd mélyen a zsebébe a „nemes” ügyért.

Gulyásék internetes petíciót is indítottak a témában Kér a nép – Változást és igazságot 2018-ban! címmel. Leszögezik, elegük van.

Elegünk van abból, hogy az ország érdekeit sutba dobva, az akaratunkat büntetlenül, kihívóan, sértően és állandóan semmibe veheti a jelenlegi hatalom, miközben ehhez sem felhatalmazása, sem jogosultsága nincs!

Panaszaik nemcsak a kormánnyal kapcsolatosak, azt is leírják, hogy potens ellenzékre vágynak:  

Kormányváltást akarunk, az Orbán rezsim megbuktatását akarjuk, és éppen ezért olyan ellenzéki politizálást, amely képes ezt az alapvető követelésünket sikerre vinni!

Gulyásék boldogan idézik fel, hogy több időközi választáson sikerült már legyőzni a kormánypárti jelöltet, ehhez véleményük szerint mindössze egy esélyes jelöltre van szükség, aki mögé beállnak az ellenzéki pártok. A jelöltek kiválasztásában nyújtanának ők segítséget a közvélemény-kutatások segítségével. (A felméréseket a Medián, a Tárki és a Závecz Research végezné majd.) Az ötletüket hétfő délutánig közel 900-an támogatták aláírásukkal számlálójuk szerint.

demokrata.hu