Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában a Gyurcsány- és az Orbán-kormány munkáját állítja szembe egymással. 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A szerdán közkinccsé tett videót az alábbi szöveg kíséretében osztotta meg a Demokratikus Koalíció elnöke: „Orbán kormányzása alatt felszámolta a szabad sajtót és kormánypárti propagandamédiumokat hozott létre. A civil szervezeteket pedig putyini módszerekkel megfigyelés alá vonta. A DK Sokak Magyarországa visszaállítja az alkotmányos jogállamot és a szabad sajtót! Oszd meg, ha Orbánék szerinted is lerombolták a jogállamot!”

Orbán előtt működött a jogállam, Orbán után működni is fog

Orbán kormányzása alatt felszámolta a szabad sajtót és kormánypárti propagandamédiumokat hozott létre. A civil szervezeteket pedig putyini módszerekkel megfigyelés alá vonta. A DK Sokak Magyarországa visszaállítja az alkotmányos jogállamot és a szabad sajtót!Oszd meg, ha Orbánék szerinted is lerombolták a jogállamot!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Mittwoch, 23. August 2017

A videóban pedig ezeket az arcpirító állításokat fogalmazzák meg:

  • „Gyurcsány idején működött a sajtószabadság és a jogállam.”
  • „Orbánék elnyomnak minden ellenőrzést, a szabad sajtót és a civil szervezeteket.”
  • „A Sokak Magyarországa visszaállítja a független sajtót és a jogállamot.”

Csak két emlékezetes, a gyurcsányi képnek ellentmondó eseményt idézzünk fel dicstelen kormányzása idejéről: a 2006 őszi eseményeket és Gyurcsány Ferenc Magyar Hírlap elleni, 2009-ben meghirdetett bojkottját. 

demokrata.hu