A Fidesz elképesztőnek nevezte a Jobbik pálfordulását, és úgy vélte, ahelyett, hogy a kormány bevándorlás-politikája mellé állna inkább a nemzeti érdekeket képviselő kormányt támadja.

Fotó: mti, archív, illusztráció

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök csak a kommunikációs térben lép fel a magyar érdekek mellett, a valóságban azt nem védelmezi azokat. Példaként említette, hogy a kormányfő szerdai európai parlamenti meghallgatásán nem állt ki az olyan „döntő jelentőségű ügyekben”, mint például a bérunió és a magyar termőföld kérdése.
    
A Fidesz kommunikációs igazgatója reagálásban azt írta, a brüsszeli vita tétje, hogy Brüsszel és Soros György rá tudja-e kényszeríteni hazánkra a brüsszeli bevándorlás-politikát és a migránsok betelepítését.
    
A Jobbik a nemzeti érdekekről „papol”, miközben a szocialistákkal együtt nem szavazták meg a migránsok betelepítését megtiltó alkotmánymódosítást – olvasható a Fidesz közleményében.

MTI