Mégis együtt tüntet Gyurcsány és Karácsony

Fotó: MTI, archív, szerk.

Külön tüntetést szervezett Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely vasárnapra a Sargentini-jelentés elfogadása miatti örömük kifejezésére, de végül közösen tüntetnek. Fodor Gáborék pedig ismét uniós zászlót markolásznak majd fene nagy boldogságukban, de már pénteken. Az Európai Parlament elkezdte a csatát, nekünk kell győzelemre vinni! Ezért tüntetünk közösen vasárnap délután 15 órától

– jelentette be videóüzenetében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Most mi jövünk! Európa megtette a magáét, most rajtunk a sor!

– kezdi mondókáját Gyurcsány, aki szerint Orbán Viktort úgy lehet meghátrálásra bírni, ha jelentős erővel kell szembe kerülnie. Példaképp az internetadót, a vasárnapi boltbezárást és az olimpiát (nolimpia) hozza fel.

 

 

Történjen most is így! Mutassunk neki erőt!

– lelkendezik Fletó, megjegyezve, nemcsak ők szeretnének utcára menni, és ez jó.

Valóban, remek, az ellenzék ismét a helyzet magaslatán van. Karácsony Gergely és a szocik szervezésében is lett volna ugyanis egy gigatünti, csak ők 17 órától tartották volna a sajátjukat, és már tegnap bejelentették. 

Mutassuk meg magunknak és a világnak, hogy Magyarország nem Orbán Viktor! Sokkal több annál. Aki az Orbán-kormány gaztetteit támadja, az nem Magyarországot támadja, hanem éppen a magyar emberek érdekeit, jogait védi. Mutassuk meg, jobban szeretjük a hazánkat annál, hogy hagyjuk, hogy Orbán Viktor ország-világ előtt tönkre tegye azt

– írta Karácsony Gergely, aki Magyarország mellé szívecskét tett, az Orbán-kormány mellé pedig lefelé fordított hüvelykujjas szimbólumot, így adva szavainak nyomatékot. 

 

 

Hogy végül együtt vagy külön hozzák össze a legújabb ellenzéki tüntetést, majd kiderül vasárnapig az ellenzéki szappanopera további, fordulatokban gazdag epizódjaiból.

 

FRISS: Mégis együtt tüntikéznek 

Vasárnap közösen tüntet az európai Magyarországért a Sargentini-jelentést megszavazó összes ellenzéki párt; az MSZP, a DK és a Párbeszéd. Meg fogjuk mutatni, hogy Magyarország sokkal több Orbán Viktornál és hogy nem lehet semmibe venni európai értékeinket, jogainkat, szabadságunkat. A három párt szeptember 16-án, most vasárnap 16 órától demonstrál a budai Bem téren. A tüntetésen beszédet mond az MSZP, a DK és a Párbeszéd elnöke is. Várunk pártokat, civil szervezeteket és mindenkit, aki elutasítja az Orbán rezsim rombolását. Európa mellénk állt, de most rajtunk a sor!

– írják a DK honlapján megjelent közleményben. 

 

 

Fodor Gáborék ismét zászlót markolásznak

Fodor Gábor pártja is megszervezi a maga örömünnepét a Sargentini-jelentés kapcsán. A gittegylet ez alkalommal fél napon át fog uniós zászlót szorongatni a Kossuth téren. 

2018. szeptember 14-én, reggel 9-től este 9-ig, azaz fél napon keresztül a Magyar Liberális Párt jóvoltából ismét lobogni fog az EU-zászló a magyar mellett a Kossuth téren.

– írják az eseménynél, ahol a zászlómarkolászás mellett más programokkal is készülnek Fodorék: 

Mi ott leszünk, osztunk Sargentini - konzultációs íveket, gyűjtünk aláírásokat, hogy a Parlamentre végre visszakerüljön az EU-zászló, és egy pár órára jelezzük a világnak, hogy nemcsak a magyarságunkra vagyunk büszkék, hanem arra is, hogy az EU közösségének is a részei lehetünk.

Ha szerencséjük lesz, akár olyan sokan is lehetnek majd, mint legutóbbi sikeres akciójuk idején: