Magyarországra és Lengyelországra is kiterjesztenék a háborút az ukrán nacionalisták.

Fotó: illusztráció

Ismeretlen maszkos férfiak fenyegetik Magyarországot és Lengyelországot, valamint az ukrajnai lengyel és magyar kisebbséget egy Youtube-ra feltöltött felvételen.

„Ukrán nacionalisták, hazafiak vagyunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ti, magyarok és lengyelek Ukrajna területi integritását veszélyeztetitek. Előre figyelmeztetünk benneteket, hogy ezt nem toleráljuk és nem várjuk meg, hogy hátba támadjatok minket. Nem tolerálunk ukránellenes törvényeket, melyek meggyalázzák a méltóságunkat, a hőseinket és az anyanyelvünket” – mondja a felvételen az egyik maszkos férfi, miközben szélen álló társai Ukrajna és az ukrán felkelő hadsereg (UPA) zászlaját tartják maguk előtt.

„Az embereink a ti területeiteken is elegen vannak. Ha nem hagytok fel ukránellenes tevékenységeitekkel, nagy problémákat fogunk okozni a területeiteken és elüldözzük honfitársaitokat az anyaországunkból” – fenyeget a férfi.

Társai ezt követően a földre dobnak, benzinnel öntenek le és meggyújtanak egy magyar és egy lengyel zászlót, majd náci karlendítéssel tisztelegnek.

A videómegosztóra február 14-én feltöltött fenyegetésnek szomorú aktualitást ad, hogy – amint arról beszámoltunk – kedd hajnalban  ismeretlenek felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett.

(demokrata.hu)