Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke lebontaná a határkerítést, mert „nem tartja helyénvalónak, hogy ne Magyarországra, hanem más országokba érkezzenek a migránsok”.

Fotó: MTI, archív

Az ellenzéki politikus, európai parlamenti képviselő a PestiSrácok hírportálnak adott, kedden megjelent interjúban kifejtette: nagyon fontos, hogy minden ország egyenlő részt vállaljon a menekültek befogadásából, így Magyarország is.

Véleménye szerint a terrorizmus és a bevándorlás között nincs összefüggés. Hozzátette ugyanakkor: szó sincs arról, hogy bárkit be akarnának engedni vagy fogadni.

Niedermüller Péter kitért arra is: van határvédelem, van befogadási procedúra, de onnantól kezdve nincs menekültekről való gondolkodás. Az integráció az uniós államok felelőssége, de sajnos vannak tagállamok, amelyek ebben nem vesznek részt – fűzte hozzá.

„A kvótával kapcsolatban meglátjuk majd, hogy milyen határozatok születnek” – mondta. Fontosnak nevezte, hogy a menekültek be tudjanak illeszkedni, bár azt elismerte, hogy lesznek olyanok, akik nem tudnak majd.

MTI