Novák Előd kijelentette, a kerítés nem a Jobbik javaslata volt, ők fel se merték volna építeni. 

Facebook-bejegyzésében kritikával illeti a pártvezetést, és tisztázni kíván egy fontos hazugságot:

Történelemhamisításhoz nem szeretnék asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztázok valamit, önkritikával is élve: még a részvételemmel működő Jobbik-elnökségben valóban felmerült a határkerítés ötlete 2015 júniusában, de a vezetőség elvetette, így a Jobbik sosem javasolta azt, amit a Fidesz-kormány egy-két hónapra rá megcsinált. (…) Pártvezetésünk elvetette az ötletet, a »tűzparancs« szintjén kezelve a kerítés javaslatát, mondván: abszurd egy újabb vasfüggöny, ilyet az EU-ben nem lehet. E kishitűséggel szemben pedig a kormány megcsinálta.

Novák Előd bejegyzésében kifejti, az ötletet valóban felvetette Toroczkai László, ám az elnökség nem támogatta a javaslatot. Novák Előd nem akarta a választás előtt borítani a bilit, mert attól tartott, szavait kiforgatják. Vasárnap közzétett véleménye szerint a Jobbik nem bontaná le a kerítést, igaz, fel sem építette volna.

De most, a választások után a történelmi hűség kedvéért és mindnyájunk okulására leírom, még ha fájó is kimondani: ha Jobbik-kormány lett volna 2015-ben, az nem építette volna meg a határkerítést akkor, hiszen még ellenzékből sem merte felvetni, pedig ott köztudottan bátrabban lehet fogalmazni, sőt egy Jobbik-kormány talán túlzottan is bizonygatta volna, hogy semmilyen »szélsőséges«, »kirekesztő« dolgot nem tesz.

Bejegyzése végén Novák Előd Toroczkai László mellett korteskedik.

Történelemhamisításhoz nem szeretnék asszisztálni, ezért most, a választások után úgy korrekt, ha tisztázok valamit,…

Gepostet von Novák Előd am Samstag, 28. April 2018

demokrata.hu