Fotó: MTI, archív, illusztráció

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít a Fidesz, hogy informálja a magyar nyugdíjasokat, milyen sértő jelzőkkel illette őket Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Vona Gábort már többször felszólították, kérjen bocsánatot azoktól, akiknek az önbecsülésébe gázolt a szavaival, de erre a Jobbik elnöke nem volt hajlandó annak ellenére sem, hogy nyugdíjas szervezetek is ezt kérték tőle.

Egy hónapja várunk a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Az a véleményünk, tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke – mondta Hidvéghi Balázs.

Hidvéghi Balázs elmondta azt is, „ismételgetheti” Vona Gábor magának, hogy nincs miért bocsánatot kérnie, de felmérések szerint az emberek négyötöde sértőnek és gúnyosnak találta a Jobbik-elnök szavait, több mint kétharmaduk pedig szükségesnek tartja a bocsánatkérést. 

Elmondta, a következő napokban telefonon és e-mailben keresik meg azokat, akik korábban már felhatalmazást adtak a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek a kapcsolattartásra, például egy korábbi aláírásgyűjtő akció során. A kommunikációs igazgató szerint a kampány hétfőn indult és várhatóan 7-10 napig tart majd, az akció után tudnak tájékoztatást adni arról, hány embert értek el.

Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében rendszeresnek nevezte, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”. A Jobbik elnöke írt az egyik utcai fórumán tapasztaltakról is, és úgy jellemzett egyes ott megjelent nyugdíjasokat, hogy „a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”, miközben húzták a kis bevásárlókocsijukat.

MTI, demokrata.hu