Az MSZP felszólította a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), hogy a jövő heti iskolakezdésre szüntesse meg a főváros közútjain nyáron kialakult zűrzavaros helyzetet.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív

Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón reagált a BKK közleményére is, miszerint a budapestiek ne felejtsék el megvenni a bérleteket iskolakezdés előtt. A szoci Horváth Csaba erre elmondta: 

én meg arra hívom fel a BKK figyelmét, hogy ne felejtsék el betemetni a munkagödröket. 

Horváth Csabaúgy fogalmazott, a budapesti városvezetés minimum egy bocsánatkéréssel tartozik azért, amiért a nyáron „mérnöki precizitással bénították meg a forgalmat” több, egymással össze nem hangolt felújítással. Úgy érvelt: 

A budapestiekkel igencsak kibabráltak. És ha Tarlósék nem tudnak változtatni az eddigi gyakorlaton, akkor jövőre ugyanez fog történni a 4-es 6-os vonalán, hiszen még több évig tartana az a munkálat a töketlenségük okán, merthogy nincs elegendő pénz a kormánytól (…) ezért minden évben kell foglalkozni vele. 

Az MSZP politikusa emellett szólt arról is, el tudják fogadni, hogy a közterületek a kormány szándékainak megfelelően senki se használja lakhatási céllal, ugyanakkor szerintük a kabinetnek biztosítania kellene a hajléktalanság kezeléséhez szükséges forrásokat az önkormányzatoknak.

Horváth Csaba közölte továbbá, válaszokat várnak arra, miként válhatott szükségessé a pünkösdfürdői gát magasításának többletfinanszírozása.  

Gepostet von Horváth Csaba am Dienstag, 28. August 2018