THE DAILY CALLER

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, archív

Holnap fejeződik be egy négynapos találkozó az amerikai fővárosban, ahol George Soros és gazdag liberális donor szövetségeseinek hálózata tárgyal balliberális aktivistákkal.
Azt beszélik meg, hogy mi a legjobb stratégia Trump elnök agendájának aláásására és helyettesítésére „egy haladó kormánnyal”.

Annak ellenére, hogy a Demokrácia Szövetség konferenciája nem sajtónyilvános, a Daily Caller megszerezte a konferencia „Bizalmas” jelzéssel ellátott programját. A konferencia 22-én kezdődött és holnap fejeződik be. A mai és holnapi napon csak a Demokrácia Szövetség partnerei és az alapítványt támogatók vehetnek részt rajta. Egy ezzel kapcsolatban tartott tegnapi rendezvényen csak donorok és tanácsadóik vehettek részt.

A program megerősíti, hogy a Nők Menete szervezet és az Indivisible (Oszthatatlan) Trump-ellenes tiltakozó csoport baloldali donorokkal szövetkezik a Trump elnökkel szembeni ellenállásban.

Legalább hat korábbi Clinton-munkatárs központi szerepet játszik a Nők Menete szervezetben. Linda Sarsour és Leah Greenberg, az Indivisible alapítói holnap részt vesznek a „Haladó ellenállás szítása és fenntartása” témakörben rendezendő megbeszélésen.Egy mai megbeszélés témája „A politika megzavarása: technológia és média innováció” címen fut. Ennek a célpontja a „szélsőjobboldali weboldalak növekvő népszerűsége” lesz. Az eseményt „egy anonim partner” moderálja.

Neera Tanden, Clinton közvetlen szövetségese és a Soros alapítású Center for American Progress (Amerikai Haladás Központja) szintén ott lesz a konferencián. Vitapaneljében arról tanácskoznak majd, hogy miként lehet győzni és hogyan kell felépíteni egy „haladó narratívát”.

Lovas István