BREITBART

Egy George Soros által pénzelt csoporttal partneri viszonyban lévő szervezet, amelyet a hírhedt, színes bőrű baptista, Al Sharpton tiszteletes, politikai aktivista féltestvére vezet, az elmúlt hetekben szorgalmasan dolgozik azon, hogy Alabama börtöneiben ülő elítélt bűnözőket regisztráljon szavazásra.

Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív

Az erőfeszítés célja, írja a jobboldali amerikai hírportál, hogy a lehető legtöbb bűnöző legyen a szavazási listán december 12-e előtt, amikor a szenátori szavazásra sor kerül. Azon a republikánus Roy Moore mérkőzik meg demokratapárti kihívójával, Doug Jonesszal. A regisztrációs kampányt vezető férfi azt akarja, hogy Alabamában a Demokrata Párt jelöltje győzzön. Több ezer bűnözőt regisztráltak az elmúlt hetekben.

Soros számos szervezete beleavatkozott a folyamatba, mint a Campaign Legal Center és a MoveOn is, amelyek több NGO-t finanszíroznak a bűnözők regisztrálásának elősegítése érdekében.

A jelentés felsorolja az összes ilyen szerveztet, illetve NGO-t. Egyikük a Soros által finanszírozott Drug Policy Alliance (Drogpolitikai Szövetség), amely küzd a kábítószerrel kapcsolatban elkövetett bűncselekmények dekriminalizálásáért. Soros Nyílt Társadalom Alapítványai hatalmas összeget, 50 millió dollárt juttattak egyedül ennek a szövetségnek.

A cikk ezután a helyi politika részleteivel foglalkozik, de ebből is világos és egyértelmű: a hasonló a hasonlónak örül, azaz Soros a szavazásra regisztrált bűnözőknek, akik a céljai megvalósulásában segítenek.

Lovas István