MEDIAS-PRESS

„Soros és a Fekete Életek Számítanak ujjonganak: egy fekete nő szobra kerül Lee tábornok helyére”

Képernyőfotó: Youtube.com, WUSA9, szerk.

A médiaszakportál a fenti címmel ír a témáról és így kezdi cikkét:

„Charlottesville politikai célú kiaknázása újabb fordulatot vett, amely csakis a faji erőszak ismételt megjelenéséhez vezethet. A Fekete Életek Számítanak (Black Lives Matter) aktivistái az örömtől repeső szívvel vetették el a káosz magvait. De vajon ki finanszírozza őket? Hát persze, most is, mint mindig: George Soros.”

Catherine Pugh, Baltimore (Maryland állam) városának polgármestere és az önkormányzat augusztus 15-éről 16-ára virradóan az éj leple alatt eltávolítottak négy konföderációs szobrot.

Az egyik a Konföderációért harcoló marylandi katonák és haditengerészek emlékére emelt szobor. A másik a konföderációs nők tiszteletére elhelyezett szobor. A harmadik Robert E. Lee és Thomas J. Jackson tábornokokat megörökítő emlékmű, a negyedik pedig Roger B. Taney, a szecessziós háború idején az amerikai legfelsőbb bíróság elnökének tiszteletére emelt szobor.

Fekete aktivisták a Lee és Jackson tábornokok szobra helyére egy terhes fekete nő szobrát emelték. Azt Lady Libertynek nevezték. A fehérellenes rasszizmust jelképező szobrot magukat „antirasszistáknak” nevező fekete aktivisták helyeztek el.

A WUSA9 tévéadó szerint a baltimore-i hatóságok nem nagyon csipkedik magukat, hogy a fekete aktivisták ezen kalózszobrát eltávolítsák.

Lovas István

IDE kattintva további képeket láthatnak a szobrokról.