INFO-DIREKT

Joggal nevezi politikai bombának az osztrák hetilap azt a vallomást, amit Christian Kern osztrák SPÖ-s kancellár tett: „Szoros kapcsolatban állok Sorossal”. 


Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna, szerk.

Az összefoglaló: 
Júliusban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, hogy Christian Kern osztrák szövetségi kancellár „azon balliberális politikusok oldalára állt, akik a »Soros-tervet« szeretnék végrehajtani”. Azóta erről a viszonyról folyik a spekuláció. A Silberstein-ügy kapcsán Kern most bevallotta, hogy személy szerint szoros kapcsolatban áll Sorossal.
Az izraeli Tal Silberstein az SPÖ kampánymenedzsere, akit igazi jó szocdemként Izraelben gyanús üzletei miatt rács mögé dugtak. A napokban pedig kiderült, hogy Silberstein és bandája félmillió eurót költött arra, hogy hamis Facebook-oldalakon keltsék antiszemita és rasszista hírét a néppárti Sebastian Kurz külügyminiszternek és kancellárjelöltnek úgy, mintha az övé, illetőleg rajongóié lennének ezen oldalak. 

A cikk kezdete: 
Orbán Viktor bírálta a Soros által finanszírozott NGO-k átláthatatlan, „ügynökszerű hálózatát”, amit a maffiához hasonlított. E hálózatban közreműködnek csempész NGO-k, antifa szervezetek, de újságírók és politikusok is. Egy korábban kiszivárgott dokumentum azt mutatja, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány 226 európai parlamenti képviselőt „megbízható szövetségesnek” sorol fel. 
Nem csoda, hogy Magyarország meg szeretne szabadulni az összes, Soros finanszírozású NGO-tól. 

Christian Kern most egy sajtókonferencián előjött a farbával és elmondta, többször találkozott Sorossal, akivel szoros személyes kapcsolatban áll. Legutoljára azt is megígérte neki, hogy a CEU-t Bécsbe viszi és őt európai szinten támogatja azért, hogy jó megoldást lehessen találni az „egyetemének”.

Lovas István