Jelenlegi hely

Soros emberei írták az Öt Csillag bevándorlási programját

IL PRIMATON NAZIONALE

Az olasz jobboldali portál cikke azt írja, kevés fix pont van az olasz politikai pártok programjában, egy kivétellel: ez a migráció megítélése.Azonos álláspontra helyezkedik a teljes baloldali liberál-globalista és radikális vonulat, mint a Demokrata Párt, a szenátus elnöke, Piero Grasso által alapított Szabadok és Egyenlők, valamint Emma Bonino egykori uniós biztos Több Európát elnevezésű mozgalma, amennyiben mindegyik csupán megszervezni szeretné a felső korlátok és feltételek nélküli bevándorlást és befogadást.

A magukat jobboldalra soroló pártok, jószerivel függetlenül attól, mérsékeltek vagy radikálisak – ide tartozik a Berlusconi vezette Forza Italia, az Északi Liga, az Olaszország Testvérei (nevük az olasz himnusz első szavait, „Fratelli d’Italia” idézi), a Nemzeti Függetlenségi Mozgalom, a CasaPound –, igyekeznének megállítani, illetve a nemzetközi védelemre nem jogosultak gyors visszatelepítésével korlátozni az olasz kikötők életét teljesen ellehetetlenítő, ellenőrizetlen partraszállási folyamatot.

Az Öt Csillag Mozgalom álláspontjában azonban mindig is volt egyfajta bizonytalanság. Miniszterelnök-jelöltjük, Luigi Di Maio ugyan nyilatkozott az NGO-k és a mögöttük álló gazdasági körök sötét üzelmeiről, ám egy másik ismert képviselőjük, Roberto Fico szerint nem szabad az NGO-kat a középpontba helyezve úgy tenni, mintha ők lennének a migráció okai.

Két, egymással kibékíthetetlen álláspont. A mozgalom programjában „Bevándorlás: a partraszállási célszám a nulla – Olaszország nem Európa menekülttábora” címmel tárgyalják e témát. A cím alapján mindez még Matteo Salvini Északi Ligájának programja is lehetne. A program második pontja azonban – „A menekültkérelmet előterjesztők áttelepítése” – Maurizio Veglio neves ügyvéd munkája, aki az ASGI (Associazione per gli Studi Giuridici sull’Immigrazione) tagja.

Na de ki rejtőzik ezen erősen bevándorláspárti egyesület mögött?

Az egyesület alapítója és pénzügyi támogatója a hírhedt spekuláns, George Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, amely Európa és Olaszország ellen különleges háborút visel, és ez ügyben pénzesővel borította be az intézményrendszer legkülönbözőbb szintjein álló egyesületeit és NGO-it.

Az ASGI számos bevándorláspárti kampányhoz csatlakozott, köztük az „Olaszország vagyok én is – Kampány az állampolgársági jogokért”, amely a kiskorúaknak állampolgárságot adna. De ugyanez a helyzet további kampányok esetében – mint az „Out of Limbo” (a hontalan cigányok védelmében), a „Külföldi voltam – az emberiség jót tesz”, „Ne félj, nyílj meg másoknak, nyílj meg a jogoknak” –, vagy számos vallási (Caritas Italiana, Fondazione Migrantes, Centro Astalli, Comunità di Sant’Egidio) és egyéb egyesület, illetve Soros-féle szervezet (A Buon Diritto, CIR, ARCI, Amnesty International, Antigone).

Szóval senki se várjon Maurizio Veglio ügyvéd úrtól állhatatos kiállást a migráció megfékezésében, óv a cikk.

Lovas István