RED FLAG NEWS

Fotó: Everett Collection/shutterstock.com

Kiderült, hogy George Soros áll azon Cadre nevű ingatlankereskedelmi vállalkozás mögött, amelyet Donald Trump veje, Jared Kushner és annak testvére, Joshua Kushner alapított.Ezt a Real Deal hírportál fedezte fel január végén. Ezek szerint Soros 259 millió dolláros hitelkeretet biztosított a Cadre-nek. Ez annak ellenére történt, hogy Soros Trumpot „jövőbeni diktátornak” nevezte.

A Cadre olyan online piaci vállalkozás, amely ingatlanbefektetőket és működtetőket köt össze. A cég szerint lehetővé teszi a befektetőknek, hogy részesedésüket a másodlagos piacon értékesítsék, amely révén készpénzt visznek egy régi üzletágba. A Cadre-t Ryan Williams, Josh és Jared Kushner alapította 2014-ben. A cég eddig 68,3 millió dollárt kapott 8 különféle befektetőtől, beleértve egy múlt hónapban lebonyolított 50 millió dollár értékű üzletet.

Felmerül a kérdés: miért egyezne bele George Soros abba, hogy Jared Kushner új vállalkozását segítse akkor, amikor Kushner Trump Fehér Házának tanácsadója? Hiszen Soros és Trump láthatóan gyűlöli egymást.

Nos, emlékszünk a Keresztapa film híres mondására: ez üzlet s semmi más. Ezen kívül George Soros a hitelt nem Trumpnak, hanem a Kushner testvéreknek ajánlotta fel.

A WND hírportál arra a Washington Timesban megjelent cikkre hívja fel a figyelmet, mely szerint egy George Soros egymillió dolláros támogatásával megválasztott floridai ügyészt letiltottak a szándékos emberölési ügyek tárgyalásáról, miután nem volt hajlandó halálbüntetést kérni egyetlen vádlottra sem, beleértve egy rendőrgyilkost.

Aramis Ayala államügyész a posztért való kampánya során 1,38 millió dollárt kapott a Soros által finanszírozott Florida Safety & Justice PAC-től, és váratlanul győzött. 21 szándékos emberölési ügyet tárgyalt a floridai Orange és Osceola tartományokban.

Rick Scott, Florida republikánus kormányzója hétfőn mentette fel állásából. Ez azután történt, hogy kijelentette, nem kér halálbüntetést Markeith Loydra, akit azzal vádoltak, hogy volt, várandós barátnőjét ölte meg. Ugyanez volt a helyzet más vádlottakkal is.

Lovas István