SPUTNIK INTERNATIONAL

„Soros összeáll ügyészekkel, hogy Trump bevándorlási rendeletét támadják”Ezzel a címmel tudósít az orosz hírportál arról, hogy a George Soros által pénzelt szervezetek összefogtak demokratapárti ügyészekkel, hogy több mint egy tucat pert indítsanak a Trump-kormány ellen azon elnöki rendelete miatt, amely ideiglenesen felfüggeszti a migrációt az USA-ba hét, főleg muzulmánok által lakott országból. 

Soros nyitott határokat és globalizációt sürgető Nyílt Társadalom Alapítványa több civil szervezetet is pénzel, amelyek ugyancsak pert indítottak az elnöki rendelet ellen. 

Ezek közül az első az Amerikai Polgárjogi Unió (ACLU – American Civil Liberties Union), amely legalább 35,5 millió dollárt kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól, jelenti a washingtoni Capital Research Center nevű agytröszt, amely nem profitra dolgozó szervezeteket vizsgál. 

A milliárdos még 4,6 millió dollárt adott az Országos Bevándorlási Jogi Központnak (National Immigration Law Center) és 621 000 dollárt az Urban Justice Centernek,  amelynek szintén van egy úgynevezett „Nemzetközi Menekültsegítő Projektje” (International Refugee Assistasnce Project). 

De Sorostól kapott még pénzt az American Immigration Council és a National Lawyers Guild is. 

Matthew Vadum, a Capital Research Center alelnöke kijelentette, „senkit ne lepjen meg, hogy a George Soros által finanszírozott lobbicsoportok jogi úton akarják az USA kapuit szélesre tárni terroristák és más olyan emberek előtt, akik gyűlölik Amerikát”. 

Eric Schneiderman New York-i főügyész és 15 másik szövetségi állami főügyész közös nyilatkozatban ítélte el Trump bevándorlási rendeletét, azt alkotmányellenesnek és Amerika-ellenesnek nevezve. 

Lovas István