Két nappal ezelőtt jelent meg a Washington Free Baconban egy cikk, amelyben azt tárgyalják, hogy miért támogatják anyagilag a Trumppal szembeni ellenállást olyan óriáscégek is, mint a Kellogg alapítványa, amelyet viszont Soros támogat. Amely kérdésről korábban a Breitbart nyomán mi is tájékoztattuk olvasóinkat. 

Ma az amerikai üzleti hírportál, az Investor’s Business Daily teszi fel a kérdést, hogy mindennek mi az oka.

Az ok az, hogy ezek az alapítványok, mint Sorosé és a Kelloggé, már a tavalyi amerikai elnökválasztás előtt és után is támadták mind Trump elnököt, mind pedig a republikánusokat – számos más alapítvánnyal és hálózattal együtt, amelyeket a portál felsorol. 
Majd leszögezi, ezek a „jótékony alapítványok” és egyéb szervezetek, amelyek a szélsőbaloldali „ellenállást” támogatják, „a folyamat során kárt tesznek demokráciánkban”. 

És a legtöbb esetben, ha ezen alapítványok alapítóatyái élnének, szomorúak lennének, szégyellnék magukat és dühöngenének, hogy azok mit tesznek ma. Mert ezek a káoszt, az antidemokratikus aktivizmust támogatják, szemben az alapítók eredeti szándékaival. 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció, szerk.

Ennek elméleti alapját Antonio Gramsci, az 1937-ben meghalt olasz marxista stratéga fejtette ki és azt „az intézményeken keresztül történő hosszú menetelésnek” nevezte. Gramsci a marxistákat arra szólította fel, hogy aktívan terjesszék ideológiájukat, mégpedig fokozatosan, lopakodva, lehetőleg valamennyi szociális intézménybe történő beszüremkedéssel, és úgy igyekezzenek azt beültetni a tömegek agyába, hogy azok észre se vegyék. 

Gramsci modern kori képviselője Saul Alinsky volt, akinek marxista inspirációjú kötete, a „Szabályok radikálisoknak” a mai aktivisták kézikönyve. Ebből látható, hogy Alinsky lényegében Gramscit plagizálta. 

Hillary Clinton gondolkodására Alinsky volt a legnagyobb hatással. Róla írta disszertációját. Az ilyenfajta baloldali aktivista-politikusok emelkedtek ki a Watergate utáni Demokrata Pártban és uralják is azt. 

A cikk végén a szerző arra biztatja olvasóit, hogy nagyon nézzenek körül, kiknek adakoznak azok a „jótékony alapítványok”, amelyeknek ők juttatnak el pénzügyi támogatást. 

Lovas István