THE WASHINGTON FREE BEACON

George Soros és a Képviselőház demokrata kisebbségének vezetője, Nancy Pelosi a kaliforniai La Costa Resortban szerdán kezdődött, ma vacsorával záruló háromnapos titkos összejövetelen szólal fel. A „Demokrácia Szövetség” e találkozóján olyanok dugják össze fejüket, akik a legnagyobb adományozók a Trump elleni harcban. Az erről szóló belső dokumentumokat megszerezte a The Washington Free Beacon. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A tagoknak garantálják, hogy megbeszélésükről semmi nem fog kiszivárogni a nyilvánosságra. A konferencia ügyrendjét tartalmazó dokumentum első oldalán arra kérik a résztvevőket, hogy a többi, ott jelenlévő nevét ne adják ki a sajtónak és minderről ne posztoljanak a közösségi fórumokon. A szervezők azt is kérik, hogy értesítsék őket, ha egy újságíró vagy blogger netán fel akarná venni velük a kapcsolatot vagy fel is vette. (Tiszta Bilderberg-demokrácia, ugye CEU-s, TASZ-os, Helsinki Bizottságos, stb. fiúk-lányok?)

A találkozó ügyrendjének a címe: „Túl az ellenálláson: visszavesszük progresszív jövőnket”. 

A megjelentek elbeszélgethetnek Sorossal. Őt Kamala Harris kaliforniai demokrata párti szenátor videóüzenete mutatja be a vendégeknek. A felszólalók között lesz Amy Klobuchar demokrata párti szenátor is (Minnesota állam), aki arról beszél, hogy az oroszok miként avatkoztak be a tavalyi elnökválasztásba. A konferencia különféle találkozóin a részvétel kizárólag meghívásos alapon történik. A The Washington Free Beacon azt is kiderítette, hogy nem egy, igen híres közéleti személyiség is jelen van a találkozón, akiknek a nevét nem tüntették fel a programban. 

A Demokrácia Szövetség elnöke, Gara LaMarche minden résztvevőnek levelet írt, amelyben kifejti véleményét, miszerint Trump tavaly novemberi győzelme „a modern történelem legkatasztrófálisabb választása volt”. 

Lovas István