A nemzetközi maffiózó, George Soros legújabb botránya – mint olvasóinkat is tájékoztattuk róla az elmúlt napokban – a demokratikus Brexit-népszavazás eredménye, az EU-ból való kilépés megváltoztatására irányuló, korábban rejtett beavatkozása. Olyan beavatkozásról beszélünk, amelyet az azt leleplező Daily Telegraph „titkos összeesküvésnek” nevezett. Először 400 ezer, majd később már majdnem egymillió font összegű beavatkozásról van szó.

Fotó: shutterstock.com/Adrin Shamsudin

A leleplezés hullámai máig nem csitulnak. A legutóbbiakról most beszámolunk.

A Times of Israel arról ír, hogy a Daily Telegraph Sorost „titkos összeesküvéssel” vádló cikke nem antiszemita. Ezt az Egyesült Királyságban működő Kampány az Antiszemitizmus Ellen nevű zsidó szervezet szögezte le, hozzátéve, legitim cikkről van szó. Annak ellenére, hogy egyes médiumok, mint a BuzzFeed, azt olyan írásnak minősítették, amely a tekintélyuralmi és antiszemita toposzokat hangoztatók kezére játszik.

A zsidó szervezet elnöke, Gidon Falter által kiadott nyilatkozat szerint noha George Sorost az elmúlt években világszerte „antiszemita kampányokkal támadták és árnyékban lévő zsidó mumusnak ábrázolták”, teljesen legitim, hogy Soros politikai támadást kap, ha beavatkozik a brit politikába.

Most pedig nézzük, mit válaszolt maga a maffia-keresztapa. A Mail on Sundayben, azaz a Daily Mail vasárnapi kiadásában jelentetett meg egy hosszabb cikket. A brit napilap a cikk fölé helyezett mondatát Sorost idézve azzal kezdi: „Nem fogok kifarolni”.

A cikk maga ezzel a címmel jelent meg: George Soros: Nagy-Britannia iránti szeretetemnek az oka, hogy gyűlölöm a Brexitet.

A szeretet-gyűlölet ember azzal a mondattal kezdi írását, hogy a jelek szerint ő „egy idegen pénzember”, akinek azonnal vissza kellene adni azt a pénzt, amit a Brexit-vita maradáspárti oldala kapott tőle.

Aztán azt panaszolja, hogy a demokráciába való beavatkozással vádolják. Majd jön a náci megszállás, kommunizmus és az Angliába menekülés. Majd elmondja, olyannyira szereti az Egyesült Királyságot, hogy még mindig fenntart magának egy házat Londonban. (Reméljük, nem a szaúdi herceg mellett, aki nyilván szintén oldhatatlan Anglia-imádatáért tart fenn magának ott is házat.) Ezután jön a szintén megszokott szöveg tanáráról a London School of Economics-on, azaz Karl Popperről, a Soros életében iránytűvé váló Nyílt Társadalom című kötet szerzőjéről.

Soros hangsúlyozta, a Best for Britain („Legjobb Nagy-Britanniának”) nevű szervezetnek a „büszke támogatója”, hiszen ez a csoport azt akarja, hogy az ország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon. „A Brexitet tragikus hibának tartom”, szögezi le az az ember, aki Nagy-Britannia iránti szeretete jeléül spekulációjával kettétörte a brit nemzeti bank gerincét.

A Brexit szörnyű dolog, mert azzal veszít a szigetország és Európa is. A Nagy-Britannia nélküli Európa meggyengül azon képességét illetően, hogy megvédje és előmozdítsa a demokratikus értékeket. Mely demokratikus értékek közé tartozik, hogy a BBC és a német/francia, stb. médiavilág például totálisan hallgasson azon több százezer emberről, akik ma áramlottak a teheráni Szabadság térre az iráni forradalom 39. évfordulója alkalmával, támogatásukról biztosítva az ördögnek kikiáltott ottani rendszert. És amely médiavilág Magyarországot naponta több tucatszor mocskolja, azt diktatúrának és egyébnek nevezve.

Soros elmondja, hogy „végzetes hiba” volt megengedni a népszavazást a Brexitről, mert a referendumok gyakran vezetnek rossz döntésekhez. Ó, hogyne, az embereknek inkább azt kellene tenniük, amit a Soros-félék akarnak, tehetjük hozzá. Noha a Brexitre szavazók közül sokan érezhették úgy, hogy a helyzet rossz Nagy-Britanniában, az most még rosszabb lesz. Az Egyesült Királyság globális befolyása csökken. Ezért reméli, hogy az elkövetkező 6-9 hónapban mégis sor kerülhet jó irányú változásra.

Most pedig álljon itt egy nagyon jellemző olvasói komment a Soros-cikkről:

Azaz: „Néhány kemény éved volt, ugye, George? A népszavazás nem úgy ment, ahogyan akartad, az amerikai választás, a német választás, az osztrák választás (sem). Maradt neked a francia választás. Mintha a pénzed nem tudna mindent megvásárolni”.

Az eredeti az alábbiakban:

BabyOhBaby, NYC-London, United Kingdom

It’s been a rough few years for you, George, hasn’t it? Referendum didn’t go your way, the US election, the German election, the Austrian election. All you’ve had is the French election. Seems your money can’t buy you everything.

Lovas István