INFOWARS

„Soros-barát rockzenekar egy ál-Info Wars újságot éget el videóján” főcímmel és „Kommunista rockerek az alternatív média cenzúrázását követelik” alcímmel számol be a portál arról, hogy az Oregon szövetségi államban lévő Portland városában élő Portugal, the Man zenekar „új kommunistabarát videót dobott piacra, amelyben egy ál-Info Wars napilapot égetnek el és használati útmutatásokat adnak bimbódzó igazságharcosoknak”.(A Trump elnököt támogató, az Egyesült Államokban rendkívül népszerű alternatív Infowars kizárólag online portál, azaz nyomtatott napilapja nincs.)

Az interaktív videó a nézőt számos, egymással hálózati kapcsolatban álló globalista csoporttal és szervezettel köti össze, amelyeket „George Soros-félék”, technikai óriáscégek, nagy bankok és nagy alapítványok pénzelnek. A cél az, hogy felforgató radikálisokat és velük együtt reménytelen idealistákat bevonjanak a hálózatba.

A cikk ezután felsorolja az „ellenállás eszközeiként” megnevezetteket, mint például ilyeneket: „Hívd a Fehér Házat”, „Adj pénzt az ACLU-nak” (egyfajta amerikai TASZ), „Ismerkedj meg tiltakozási jogaiddal”, és így tovább.

A videó bemutat egy turbános figurát, aki a lángoló ál-Info Wars napilapot olvassa. A rejtett üzenet az, hogy a néző harcoljon az „álhírek” ellen és kapcsolódjon rá az AdSTrike.us honlapra, amely a használókat arra biztatja, hogy bojkottal, zaklatással és tiltakozással vegyék célba azokat a hirdető cégeket, amelyek az Infowarson, a Breitbarton, a Drudge Reporton és a többi, nagyobb alternatív internetes médiumokon reklámoznak.

Az AdStrike melletti magyarázat: „Itt a probléma: a Breitbart, a Drudge Report, az Infowars és hasonló weboldalaknak hatalmas szerepük volt a félrevezetésben, a gyűlöletbeszédben, az álhírek terjesztésében a választás alatt”.

A videó tele van marxista propagandával, beleértve a kommunista/black power ökölbe szorított kéz üdvözletével, jelképes „kapitalista disznóval” (nem George Soros testesíti meg – L.I.), miközben tiltakozók tömege énekli „eszementen ismételve” a „harcolj te is” refrént. Mindezt úgy hozták létre, hogy azt a benyomást keltsék, „ilyen az élet Trump alatt”, holott a jelenetek sokkal inkább tűnnek olyanoknak, mint amelyek „Kuba vagy Venezuela rothadt szocialista poklában” játszódnának le.

Lovas István

A cikkben említett videoklip: