Lengyelek tömegei zarándokoltak az országhatárra múlt szombaton, hogy élőlánccal védjék meg azt, és hazájuk és a világ megmentéséért imádkozzanak rózsafüzért – számol be a ChurchPop.com.

Fotó: MTI/AP/Petr David Josek


Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

“A rózsafüzér imádság hatékony fegyver az ördöggel szemben” – magyarázta az eseményt beharangozó honlap. – “Ezért hisszük, hogy ha az országhatáron nagyjából egymillió lengyel imádkozik rózsafüzért, az nem csupán megváltoztathatja az események alakulását, de megnyithatja nemzettársaink szívét is az isteni kegyelem felé”.

A Solo Dios Basta Alapítvány katolikus tagjai által szervezett eseményt számtalan állami vállalat támogatta, és a Lengyel Katolikus Egyház is áldását adta rá.


Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

A Lengyel Püspöki Kar szóvivője, Paweł Rytel-Andrianik azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy bár nincs pontos adatuk a résztvevők számáról – sajtóinformációk szerint nagyjából egymillió zarándok jelent meg -, de úgy hiszi, annál kategóriájában csupán a szintén Lengyelországban, 2016-ban megtartott Világ Ifjúsági Nap volt nagyobb.


Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Szombati szentbeszédében a krakkói érsek, Marek Jedraszewski arra szólította fel a híveket, “imádkozzunk azért, hogy Európa többi népe és a világ megértse: vissza kell térnünk az európai kultúra keresztény gyökereihez, ha azt akarjuk, hogy Európa Európa maradjon”.

Beata Szydło lengyel miniszterelnök Twitter-üzenetben köszöntötte az esemény résztvevőit.


Az eseményt többek között azért rendezték október 7-én, mert a katolikus egyházban ez a Rózsafüzér Királynőjének ünnepe. 1571. október 7-én aratott győzelmet a keresztény Szent Liga az oszmán flotta felett, és ezt Mária közbenjárásának és a rózsafüzér imádságnak tulajdonították.

(demokrata.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=jzpRWHqj7uI