Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megerősített konzuli szolgálattal készül a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra - mondta a tárca vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten. 

A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének tízéves évfordulóján a baloldal bocsánatkérés helyett folytatja "hazugságpolitikáját".

Fotó: T. Szántó György/Demokrata, illusztráció

Magyarország rendszerváltás utáni történetének egyik legsötétebb napja az volt, amikor Gyurcsány Ferenc elmondta az őszödi beszédet - mondta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) közjogi kabinetjének vezetője a beszéd 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatójukon csütörtökön Budapesten.

Fotó: MTI, illusztráció

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint Brüsszel bosszút áll a kötelezettségszegési eljárással, amiért a kormány nem támogatja a bevándorlók betelepítését Magyarországra.

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Lázár János közlése szerint bár több európai uniós tagállam is Magyarországra akar visszaküldeni bevándorlókat, ide nem lehet visszatoloncolni senkit, Görögországba kell küldeni az embereket.

Fotó: MTI, illusztráció

A baloldal tíz éve a hazugság politikáját képviseli - jelentette ki Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI, Krizsán Csaba

Október közepére készül el az M86-os autóút még hiányzó szakasza Hegyfalu és Csorna között, az autósok várhatóan október végétől, november elejétől vehetik használatba az utat - jelentette be Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, amikor a térség országgyűlési képviselőivel és Szombathely polgármesterével együtt bejárta és szemrevételezte az épülő útszakaszt.

Fotó: MTI, illusztráció

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője személyes találkozót kér Áder János köztársasági elnöktől, hogy kezdeményezze Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének és Polt Péter legfőbb ügyésznek a távozását.   

Fotó: youtube.com

A bánsági Karánsebesen (Caransebes) életének 109. évében meghalt Románia legidősebb lakosa, Szemenyei Margit - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

Fotó: Magyar Demokrata

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Tempfli József nyugalmazott nagyváradi püspök halála miatt Böcskei Lászlónak, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye püspökének címzett levelében, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el csütörtökön az MTI-hez.