Hírek

Fotó: MTI/Komka Péter

Újabb segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok, szeptembertől ugyanis az eddigieknél háromszor több gyermek étkezhet majd ingyenesen a bölcsődékben és az óvodákban - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A városvezetés és a Fővárosi Közgyűlés minden ellenkező híreszteléssel szemben rendkívül fontos feladatának tekinti azt, hogy - elsősorban szociális kérdésként - kezelje a hajléktalanság problémáját - mondta a főpolgármester szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Áder János köztársasági elnök a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén arra kérte a fővárosi képviselőket, csatlakozzanak az Al Gore volt amerikai alelnök által elindított világméretű klímavédelmi kampányhoz, és győzzék meg a csatlakozásról kerületük polgárait is. Biztos benne, hogy ha sokan felemelik a hangjukat, decemberben beleremegnek a párizsi klímakonferencia tárgyalótermének ablakai - fogalmazott.

Úgy tűnik, jövőre a Pécs, a Nyíregyháza és a Kecskemét, bár a pályán biztosította élvonalbeli tagságát, nem indulhat a labdarúgó NB I.-ben.

A magyar állam kötelessége megvédeni minden körülmények között az ártatlan áldozatokat – húzta alá a miniszterelnök felszólalásában.

Aláírásgyűjtés indult azért, hogy a Szent János Kórház területén vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket, és szentül vallom, nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet – jelentette ki Hosszú Katinka úszónő.

Ma zárulnak az idei tavaszi írásbeli érettségik, a diákok délelőtt különböző idegen nyelvekből, délután pedig további központi követelményekre épülő tárgyakból tesznek vizsgát.

Ősszel elkezdődhet a Puskás Ferenc Stadion bontása, jövőre elindul az új létesítmény építése és legkésőbb 2019-re befejeződnek a munkálatok - mondta Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Csemer Boglárka Boggie számára hatalmas élmény volt a dalfesztivál és alig várja, hogy újra nagy közönség előtt énekelhessen.