Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyáron történtek alapján továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most.

Képernyőfotó: szerencsejatek.hu

Tizenkét hét halmozódás után ismét gazdára talált a Hatoslottó főnyereménye. A 33. héten megtartott sorsoláson a 2, 22, 23, 30, 43, 45 számokat megjátszó szelvény tulajdonosa a Hatoslottó történetének ötödik legnagyobb főnyereményével, 1,043 milliárd forinttal gazdagodott.

Fotó: MTI, archív, illusztráció, szerk.

Szeptember 7-én kezdődik Hagyó Miklós Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai ellen indult per másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán - közölte a bíróság az MTI-vel.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el - jelentette ki Földi László biztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Több nagykövetség élére is új vezető kerül a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent köztársasági elnöki határozatok alapján.

Fotó: MTI/Boda L. Gergely

A magyar állam támogatásával felépített orvos- és művészlakásokat adott át hétfőn Szatmárnémetiben az erdélyi Studium-Prospero Alapítvány.

Fotó: MTI, archív

Nincs nap, hogy valamelyik ellenzéki politikai párt szóba ne hozná a kivándorló magyarok ügyét. Hatásos fegyvernek gondolják, hiszen a munkáskezek hiányának, az idősek ellátása körüli bizonytalanságoknak az emlegetése félelmet kelthet a társadalomban. Ráadásul a téma arra is alkalmas, hogy mellékvágányon a kormány szociális, egészségügyi intézkedései, a honi közállapotok ellen teremtsen ellenséges hangulatot.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojás termék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számmal rendelkező magyar származású friss tojás tételben - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, szerk.

A kormánypártok távolmaradásukkal deklarálták, hogy nem akarnak segíteni a devizahiteleseken - összegezte az LMP véleményét a hétfőre összehívott, de a fideszes és KDNP-s képviselők nélkül határozatképtelenség miatt hamar véget ért rendkívüli parlamenti ülés után az LMP sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, szerk.

Az MSZP továbbra is kitart javaslata mellett, hogy a CEU-törvényt el kell törölni, a devizahitelesek esetében pedig azonnali kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni - ismertette az MSZP véleményét a szocialisták frakcióvezetője hétfőn Budapesten.