Hírek

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Valótlannak nevezte a Demoklratikus Koalíció állításai a felcsúti kisvasútról Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön.

Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Magyarországra érkezett Huszein Kavazovics, Bosznia-Hercegovina főmuftija - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz-frakció azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hozza nyilvánosságra azok  nevét, akik a 4-es metró Alstom-szerződéseinek megkötésekor döntéshozó pozícióban voltak és döntéseket is hoztak - mondta Kósa Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A fővárosban megdőlt a napi hidegrekord csütörtökön, kora reggel a János-hegyen mínusz 0,7 Celsius-fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja hanyag kezelés és gazdasági csalás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Bank alapítványai pénzt adtak Matolcsy György unokatestvére cégeinek.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az első felvételi körben a 8. osztályt végzett gyerekek 97 százaléka bekerült már középiskolába - jelentette ki az Oktatási Hivatal főosztályvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

A hazai dinnyefogyasztás kilencven százaléka magyar dinnyéből áll - mondta a Földművelési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az V. nemzeti dinnyefórumon szerdán Medgyesegyházán.

Fotó: MTI, archív

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök úgy látja, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak együtt kellene működniük a kormány leváltása érdekében a következő választásokon, ehhez személy szerint kompromisszumkészséget, nagyvonalúságot, türelmet ajánl, és ugyanezt kéri a többiektől.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ötvözni kell a hagyományos gazdálkodást a modern, XXI. századi szemlélettel - hangsúlyozta újságíróknak nyilatkozva Áder János köztársasági elnök szerdán a Balmazújvároshoz tartozó Virágoskúton, ahol egy biogazdaságot keresett fel Hajdú-Bihar megyei látogatása során.

Fotó: MTI/Marjai János

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Jobbik szimpatizánsainak majdnem fele (44 százaléka) radikálisnak tartja magát, és ők lemorzsolódhatnak, amiért Vona Gábor pártelnök ki akarja szorítani az elnökségből belső ellenzékét.