Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban demonstráció miatt szombat délután és este, emiatt több villamos, busz és troli közlekedése változik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
 

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Hiába a folyamatos ellenzéki elégedetlenkedés, világszínvonalú sikereket ér el a magyar egészségügy a szervátültetések terén. Nemrég sikeres tüdőtranszplantációt hajtottak végre egy tizenhárom éves kislányon, ennek kapcsán hasonló sikerekről közölt gyűjtést a Ripost.

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) bízik benne, hogy a jövőben nem csak az utcáról ismerhetik meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) oktatásszakmai elképzeléseit. 
 

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás korábbi magyar úszószövetségi elnök, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája pénteken - közölte Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az erről szóló döntés meghozatala után a fővárosban.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kötelező betelepítési kvóta javaslatát - jelentette ki Hollik István KDNP-s politikus a kormánypártok nevében nyilatkozva pénteken a közmédiának.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban I. S. P. volt főügyészt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken - tudatta közleményben a KNYF.
 

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az ellenzék nem tudott jelentős számú új szavazót megszólítani, egyfajta üvegbúra került föléjük, miközben a kormánypártok több százezer új támogatót szereztek, s a 2010-es rekorderedményt sikerült újra megközelíteniük. Ennek az ellenzéki szempontból kudarcos választásnak nyilván kell hogy legyenek személyi konzekvenciái – mondta a Demokratának Orbán Balázs. A Századvég kutatási igazgatójával, a Migrációkutató Intézet főigazgatójával a várható új kormányzati struktúráról, az ellenzék radikalizálódásáról és az uniós vitákról is beszélgettünk.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Lázár János a következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hódmezővásárhelyen és térségében hallgatható Rádió 7 Napraforgó című műsorában beszélt erről pénteken.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és "most éppen bukóban vannak" - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.