Jelenlegi hely

Hírek

Fotó: MTI, Máthé Zoltán

A miniszterelnök szavai szerint "álomgyilkosság" történt a budapesti olimpiai pályázat ügyében.

Napról napra kell jóvátennünk azokat a bűnöket, amelyeket a kommunizmus követett el a magyarság ellen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, fideszes országgyűlési képviselő a KDNP megemlékezésén, amelyet a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartottak csütörtökön Budapesten.

A szerb-magyar határszakasz műszaki határzára mögött egy második védelmi vonal kiépítéséről döntött a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Megszüntették annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket.

Az MSZP szerint a Fidesz megfutamítható, elzavarható és 2018-ban leváltható. Ezt Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt tartott. Felidézte: éppen egy évvel ezelőtt, 2016. február 23-án az NVI-nél akadályozták meg „kopasz verőlegények” abban, hogy elsőként nyújtsa be az NVI-nek a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést.

Pénteken, elsőként az V. kerületben megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás Budapesten - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A KSH gyorsjelentése szerint tavaly több gyermek született, és kevesebben haltak meg, mint egy évvel korábban. Örvendetes hír, hogy jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság is. A demográfiai áttörés ugyan elmaradt, a beindult folyamatok azonban biztatóak.

Az MSZP szerint egy év alatt háromszor sikerült az ellenzéknek a népszavazás eszközével legyőzni Orbán Viktort - kommentálta az MSZP elnöke csütörtökön azt, hogy a 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány.

A Momentum Mozgalom szerint a kormány elárult 266 ezer embert az olimpiai pályázat visszavonásával. Az LMP szerint az olimpiai pályázat visszavonásával sokat nyert Magyarország.

Fotó: MTI, archív

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek a városvezetés a kormánnyal egyetértésben - közölte Tarlós István főpolgármester az MTI-vel szerdán, miután egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel.