Jelenlegi hely

Hírek

Kódolva van egy érdekellentét: nekünk az a célunk, hogy tőkeerős és technológiailag fejlett magyar vállalkozásokat hozzunk lére, míg a nyugat-európai cégek azt szeretnék, hogy a támogatásokból Kelet-Európa minél több infrastruktúrát építsen, ami számukra megrendelést jelent – mondta a Demokratának a magyar kormány és a brüsszeli bizottság ismétlődő vitáiról Csepreghy Nándor. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A hatályos nemzetközi menekültügyi szabályozás katalizálja az illegális bevándorlást - hangsúlyozta az Alapjogokért Központ új kiadványának keddi bemutatóján Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sokkolónak és tragédiának tartja a szocialista Kunhalmi Ágnes az OECD nemzetközi tanulói teljesítménymérés programjának (angol rövidítéssel: PISA) kedden ismertetett, a magyar diákokra vonatkozó adatait. Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke lemondásra szólította fel Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Romlott a magyar diákok teljesítménye az utóbbi években: a szövegértés és a természettudományok területén gyengébb, matematikában pedig ugyanolyan eredményeket értek el a tanulók, mint 2012-ben - derült ki az iskolások képességeit összegző, nemzetközi teljesítménymérési program (PISA) 2015-ös felméréséből, amelyet kedden tett közzé az Európai Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete közadatigényléssel fordul Ásotthalom jegyzőjéhez: az összes önkormányzati szerződést átvizsgálná a párt - erről Sermer Ádám, a párt ifjúsági szervezetének elnöke beszélt kedden sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A képviselők ma összesen huszonhat javaslatról szavaznak az Országgyűlésben.

Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

A politikai korrektség korszaka, ami fullasztóvá és elviselhetetlenné tette a politikát és megsemmisítette az egyenes beszédet a közéletben, véget fog érni – mondta a Demokratának Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. A Fidesz alelnöke szerint az alkotmánymódosítás kapcsán a Jobbiknak választania kellett az ország valós és saját politikai érdekei között, és ők az utóbbit választották.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar baloldal tizenkét éve ellökte magától a határon túli magyarokat, mára már majdnem egymillió új magyar állampolgár lett közjogi értelemben is a magyar nemzet része - közölte a kisebbik kormánypárt hétfőn az MTI-vel, felidézve december 5-i kettős állampolgárságról tartott népszavazást.

Fotó: MTI, archív

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Fotó: MTI/Balaton József, archív

Az oktatási államtitkárság fenntartóként kezdeményezi, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi (BME-GTK) kara 2017-től augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább.