Hírek

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben, közölte a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. 

A Fidesz véleménye szerint Pad Ferencnek, a baloldali ellenzék által a tapolcai időközi választáson indított képviselőjelöltnek válaszolnia kell arra, hogy miért nem tett semmit a 2010. októberi vörösiszap-katasztrófa elkerüléséért és azért, hogy a Mal Zrt. dolgozói később ne veszítsék el a munkájukat.

A kormánypárti képviselők pénteken nyújtották be az Országgyűlésnek azt az indítványt, amely lehetővé teszi, hogy a rendezvényhez szükséges fejlesztések a rendelkezésre álló kevesebb mint 2 év alatt megvalósulhassanak.

Tovább csökkenhet a létszám a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó csatornánál: a Demokrata úgy értesült, Nagy Antal Zsolt főrendező március közepi távozása után a HírTV műszaki csapatának tucatnyi tagja döntött a felmondás mellett. A Magyar Nemzetnél sincs nyugalom, akár harminc–negyven fő is távozhat lapunk a médiacsoport egyik munkatársától kapott információi szerint.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Több embert gázolt el egy járdára hajtó személyautó csütörtök délután Budapest V. kerületében, a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésében, az Erzsébet tér mellett - közölte az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A balesetben összesen öt fiatal nő sérült meg, egyikük súlyosan.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Három embert előállított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Quaestor-üggyel összefüggésben csütörtök késő délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Politikai mezőbe kerültek a 2006 őszi események, csak az Ignácz-bizottság jelentése nyomán kezdődött higgadtabb vita - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanúként a 2006 őszi események kapcsán megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében, a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Minden szolgáltatóra egységesen vonatkozó szabályozást sürgetett a személyszállításban a Fidesz-frakció szóvivője, valamint az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, miután csütörtökön az ágazat problémáinak megoldásairól egyeztettek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy csaknem egymilliárd forintos fejlesztési program részeként Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül meg október végéig Tiszafüreden - jelentette be a földművelésügyi miniszter a projekt csütörtöki alapkőletételi ünnepségén.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Államkötvényekbe, és nem rizikós befektetésbe tették a pénzüket egyes állami szervezetek - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.