Az Egyesült Államokban, a liberális Kalifornia államban új törvényt terveznek bevezetni, amely hivatalosan a melegek mindennapjait könnyítené meg, ám eközben korlátozza a véleménynyilvánítás jogát, sérti a vallásszabadságot, sőt, még az LMBT közösség tagjainak mozgásterét is korlátozza – írja a Figyelő a Daily Signal alapján.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A javaslat a kaliforniai fogyasztóvédelmi és jogorvoslati törvényt módosítaná, amely tiltja a tisztességtelen és megtévesztő gyakorlatokat. A tervezet most, a “szexuális irányultság-változtatási erőfeszítések” hozzáadásával növelné a tiltott gyakorlatok sorát. A törvénytervezet a szexuális változás erőfeszítését úgy határozza meg, mint “egy olyan gyakorlat, amely megváltoztatja az egyén szexuális irányultságát”. Vagyis magába foglalja a viselkedés, vagy a nemi kifejezések megváltoztatására irányuló kísérleteket, valamint a szexuális, romantikus vonzalmak, érzelmek megszüntetését vagy csökkentését az azonos neműek felé – fordította a Figyelő.hu.

Olyan széleskörű cenzúrát fogalmaz meg tehát, amely kiterjed az egyetemekre, előadókra, szerzőkre, tanácsadókra vagy éppen a vallási vezetőkre, az élet minden területére. Ezért is baj, ha törvénnyé válik, hiszen sértené az emberek alapvető alkotmányba foglalt jogait – folytatta a portál.

A törvénytervezet olyan konzervatív szószólókat is szankcionálna, mint Ryan T. Anderson, aki a házasság és a szexualitás hagyományos nézetei mellett foglal állást. Anderson Amikor Harry lett Sally: válasz a transzgender pillanatra című könyvét áruló könyvesboltokat is megbüntethetik, így ellehetetlenítve a politikai korrektséget kritizáló könyv értékesítését.

A teljes cikk a figyelo.hu-n olvasható.

demokrata.hu