Kunhalmi Ágnest keményebb fából faragták annál, hogy a könnygáz megállítsa – derül ki az Atv-nek tudósító szoci képviselő tegnap esti produkciójából.

Hirdetés

Kunhalmi emlékezetes bejelentkezéssel ajándékozta meg a televíziónézőket a csütörtöki tüntetésről. A szoci politikus úgy indított némi köhécselés közepette:

Elnézést, csak én könnygázt még sose nyeltem. (…) Itt vagyok, Egon úr

– szólította meg a stúdióban döbbenten ülő és nagyon aggódó Rónai Egont, majd beszámolt Kossuth téri élményeiről diszkrét köhögések közepette.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak a rájuk támadókkal szemben – adta hírül közleményében a rendőrség tegnap este. Mint ismeretes, a Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők megtámadták a rendőröket. A tüntetők nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres flakonokkal dobálták a rendőröket. A rendőrség a sorfalára nehezedő nyomás visszaszorítása érdekében könnygázsprayt alkalmazott – írják a police.hu-n.

Korábban írtuk

Kunhalmi bejelentkezése legfeljebb az Atv nézőire lehetett könnyfakasztó hatással, az MSZP amazonjáról első ránézésre senki meg nem mondta volna, hogy túl van élete első könnygáznyelésén. De milyen hatása is van a könnygáznak egy hétköznapi halandóra?

erős könnyezés, nyálfolyás, nehézlégzés, köhögés, légszomj, mellkasszorítás, súlyos fejfájás, szédülés, hányinger, nedves nyálkahártya, a szem és a bőr irritációja, vörösesség.

Kunhalmi ezek közül hogy, hogy nem, csak némi köhécselést valósított meg a kamera előtt, azt is mérsékelt hitelességgel.

Ha viszont a könnyezést és a nyálfolyást mégis produkálta korábban, akkor olyan sminktechnika birtokában van, amit kár volna magában tartania. Ha a politikában eddig nem is jött össze neki, a szinkronúszásban például tudna marandót alkotni sminkmesteri tapasztalatai átadásával: hogyan lehet természetes, ámde mindent kibíró sminket készíteni. Ellenzéki körökben manapság nagy divat az influenszerkedés, a vlogolás, Kunhalmi Ágnes ezen a téren is kibontakozhatna: megoszthatná könnygázbiztos, szupervízálló sminktitkait a néppel egy-egy oktatóvideó keretein belül. Ne feledjük, Kunhalmi az oktatáshoz is nagyon ért, nem véletlen ő az MSZP oktatáspolitikusa.