Ismét szállítható magyar sertéshús Szingapúrba
Ismét szállíthatnak a magyar vállalatok sertéshúst és nem hőkezelt sertéshús-készítményeket Szingapúrba.Ismét szállíthatnak a magyar vállalatok sertéshúst és nem hőkezelt sertéshús-készítményeket Szingapúrba a célországbeli Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően – közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn az MTI-vel.
Fotó: MTI, archív, illusztráció
A közlemény szerint Bognár Lajos, az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos az afrikai sertéspestis első magyarországi megjelenése óta tárgyalt a szingapúri hatósággal a magyar sertéshúsexport újraindításáról. Idén januárban a főállatorvos ellátogatott a távol-keleti országba, ennek során – Magyarország szingapúri nagykövetségének támogatásával – kötötték meg a regionalizációs megállapodást.
Eszerint az afrikai sertéspestis vaddisznóállományban előfordulása esetén már nem az egész ország, hanem csak a kitöréssel érintett, illetve a korlátozás alatti területekről tiltják Szingapúrban a beszállítást – közölte az AM.