Fotó: MTI/Mónus Márton
Hirdetés

Horváth Csaba újságírói kérdésre Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével való hétfői találkozóját úgy jellemezte: az „részben politikai, részben Zuglót érintő, barátságos, koalíciós beszélgetés” volt. Mint mondta, rendszeresen szokott Gyurcsány Ferenccel egyeztetni és vélhetően néhány hónap múlva újra találkoznak majd, de ha van aktuális ügy, akkor telefonon is beszélnek. „Tizenhét éve reggelizek, ebédelek, vacsorázok Gyurcsány Ferenccel” – fogalmazott az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Horváth Csaba cáfolta, hogy a beszélgetés során vagy korábban felvetődött volna az a kérdés, hogy átigazolna a DK-ba. A DK-ba távozott két MSZP polgármester lépését Horváth Csaba úgy értékelte: ők voltak a „leggyengébb láncszemek”, és mivel minden szervezet erejét a leggyengébb láncszemek határozzák meg, ebben az értelemben nem bánja, hogy távoztak. Most már nem nekünk okoznak problémát, hanem a DK-nak – jegyezte meg.

Leszögezte: nem tud további politikusokról, akik átmennének a DK-ba, szerinte nincsenek ilyenek. Horváth Csaba szerint a bizalmatlanság a legnagyobb ellensége a 2022-es kormányváltásnak és a felkészülés sikerének, ezért – mint mondta – azt javasolta Gyurcsány Ferencnek is, hogy ha a jövőben bármilyen hasonló szándékot észlel, akkor ezt az érintett szervezet vezetőjével ossza meg.